跳至

首頁

尾頁

大宅

超多人又超貴!睇開嘅媽媽,係咪佢真係咁勁?會不會的葯落的太重?

別墅

回覆:謝健華醫生

聽說他的藥開得很多,又重,又貴,

男爵府

醫生比較長氣,對病人嚟講都好嘅,有問必答,但佢d藥唔夾我小朋友,所以好或唔好,見仁見智

大宅

引用:醫生比較長氣,對病人嚟講都好嘅,有問必答

原帖由 gwash 於 14-10-29 發表
醫生比較長氣,對病人嚟講都好嘅,有問必答,但佢d藥唔夾我小朋友,所以好或唔好,見仁見智

...
我去睇佢又冇幾多嘢講哦,好趕時間咁,想問多二句都唔得

男爵府

畀面勳章

佢D藥好重,我大囝食了他開的藥3至4天,第四天勁到瞓吾倒,眼光光成晚無瞓

大宅

回覆:tww1229 的帖子

咁得人驚?仲系超多人睇哦

男爵府

所以都唔明點解咁多人排隊睇佢?

大宅

我兩個小朋友(2及3歳)
由BB時段到現在只可睇謝醫生!
試過哂:楊敏,方卓明,容鳯書門診(全是唔夾)
所以應該講夾醫生與否!

複式洋房

回覆 applepowerbook 的帖子

佢d藥好重手我比較中意睇張錦升

公爵府

有次想睇佢,約咗時間去到重要等咗1個鐘都未睇得,問姑娘又答唔到重要等幾耐,跟住走咗無睇。
我覺得是否需要安排成咁呢?又唔係新診所,時間,病人人數應該有晒預算啦!係要攪到人等咁耐先至勁?之後唔會再睇佢。

大宅

鬼咩,係人去睇親都話人哋鼻敏感,根住開啲貴到死嘅噴鼻/洗鼻藥,我有公司醫療咭,唔洗額外俾錢,都唔去睇佢

大宅

引用:鬼咩,係人去睇親都話人哋鼻敏感,根住開啲

原帖由 diego 於 14-10-30 發表
鬼咩,係人去睇親都話人哋鼻敏感,根住開啲貴到死嘅噴鼻/洗鼻藥,我有公司醫療咭,唔洗額外俾錢,都唔去睇 ...
都要另外俾嘅,卡只包普通葯,特效葯另俾,加埋仲貴!不過我睇一次就570,計條數俾卡仲著數

別墅

完全唔掂

子爵府

我試過感冒發燒去睇佢都話我係敏感,唔係感冒,仲話我咁大個黑眼圈定眼袋,就係因為鼻敏感我個女出世個幾月因濕疹去睇佢都話我女係容易鼻敏感嘅人,開支喷雾叫我同個女喷鼻

男爵府

我囡 6 個月大時睇過佢一次. 佢話我囡有些少感冒+鼻敏感, 除左開藥仲加多支噴鼻濟. 埋單收左我 $6xx. 我覺得 d 藥好重. 我囡食左佢 d 藥都冇好轉之後去左九龍睇. 九龍區 d 醫生都係收差唔多價錢 (視乎病情開藥而定) 但至少我囡夾到九龍醫生開嘅藥. 開 d 藥唔重. 我囡食左 2 次巳經有明顯好轉

大宅

點解佢個個都開噴鼻藥啊,真係好好掙

男爵府

我試過佢開咗支噴鼻比我小朋友,佢都唔係敏感,係都要開支噴鼻比佢,我攞藥時同姑娘講屋企仲有,叫佢唔使賣比我,有需要我再同佢買番,姑娘都ok

大宅

2018復活節勳章 畀面勳章

早幾日BB唔舒服見朋友話好咪試下,一入房我咩都未話就話我個仔鼻敏感鼻,一輪咀咁講,講野好快根本聽晤清佢講咩,無可否認謝醫生係好有耐性既醫生,但我唔係鼻敏感睇佢,不過真係貴,一支50ml 冲涼用藥水,止痕藥膏30ml ,類固醇藥膏30ml,潤膚膏100ml,承惠,$640

大宅

引用:早幾日BB唔舒服見朋友話好咪試下,一入房我

原帖由 夢娜媽媽 於 14-11-07 發表
早幾日BB唔舒服見朋友話好咪試下,一入房我咩都未話就話我個仔鼻敏感鼻,一輪咀咁講,講野好快根本聽晤清佢 ...
同我三年前個 case 一様,不過我用公司咭佢冇開個支洗鼻水,出去睇佢貴葯房三倍。佢仲話冇燒淨流鼻水唔係感冒,係鼻敏感。後來睇第二個醫生問番係咪,醫生話自己唔會咁武斷咁斷症。之後三年都冇睇過謝醫生。

大宅

我而家都吾睇佢,成曰叫我買佢支噴鼻,有少少燒都比2支藥水,又叫我買塞藥同阿B退燒,次次睇起碼2,3次先斷到尾,勁媪笨

首頁

尾頁

跳至