母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

母乳都要補奶粉? Avent 奶瓶 vs Nuk 奶瓶 ?

My BB will come in early Jun 04. 我想用母乳, I have brough full set Avent 奶瓶 and its manual pump. However, my 陪月話不好, 叫我買過 nuk 奶瓶. 因它似媽媽的乳頭. 她又話就算用母乳都要補奶粉. 但我聽講座的姑娘說不用補奶粉的. 各位媽媽有什麼意見呢?
]

子爵府

Re: 母乳都要補奶粉? Avent 奶瓶 vs Nuk 奶瓶 ?

NO, if you have enough母乳, no need to 補奶粉 ga.Because I don't have enough母乳 and 補奶粉, and the milk bottle is more easy to drink than母乳, so my son prefer to drink 奶粉 and don't want to drink 母乳 anymore.The nurse also say this ga la.But if really want to use milk bottle, I will suggest you to use Avent.
Don't listen to your 陪月 ar.And if you 用母乳, you can keep fit more easily. :-x :-x
我個寶貝仔係屎撈B

大宅

Re: 母乳都要補奶粉? Avent 奶瓶 vs Nuk 奶瓶 ?

Thank you Haemon, I also think the same thing. 個陪月其他都好, 就是要補奶粉這項我唔like. :-(

事實上, 有有全用母乳灰用補奶粉的媽媽呢??
]

大宅

Thank you Haemon, I also think the same thing. 個陪月其他都好, 就是要補奶粉這項我唔like. :-(

事實上, 有有全用母乳不用補奶粉的媽媽呢??

]

男爵府

由 Tsang04 於 2004-04-01 16:30:47

Thank you Haemon, I also think the same thing. 個陪月其他都好, 就是要補奶粉這項我唔like.

當然有媽媽全餵母乳而冇補奶粉啦!(我頭4個月係,但而家唔係)

我個陪月係幫我之前,做個五六個僱主,她話我是第一個全母乳的餵哺的媽媽。依我觀察,一般陪員固然有受過照顧bb的training course (好似明愛、職工盟etc 係要上過course, 先可係該處登記),但當實際工作時,會加上自己的當媽媽及工作經驗上去,我的陪月員唔係母乳媽媽,所以係呢方面幫到我的係"有限公司"咋

如果你想用avent 樽,就用啦,有d 野你可以堅持你的想法,陪月配合你的。

有心餵母乳的話,最好頭二個月都唔係俾bb 飲奶粉,不過有些事情未必到你話事,如不夠母乳,或你病左,所以奶樽奶粉都要預備。

我自己係用nuk 咀,因為一開始俾廣告吸引,話似母親乳頭喎,所以買定左。之後,我都試過係avent咀餵bb, 但bb 似乎已接受nuk 咀, 而唔鐘意avent啦。我係用avent泵的,所以泵完要轉樽, 有d 煩 (不過而家已慣)。

大宅

Tsang04﹕

很認同alienova所說這段,因為指導餵哺母乳,是需要接受專門訓練的,認可的國際母乳餵哺顧問更要考cert。
alienova 寫道:
依我觀察,一般陪員固然有受過照顧bb的training course (好似明愛、職工盟etc 係要上過course, 先可係該處登記),但當實際工作時,會加上自己的當媽媽及工作經驗上去,我的陪月員唔係母乳媽媽,所以係呢方面幫到我的係"有限公司"咋

這裏有很多很多媽媽,都一直沒補奶粉餵小朋友的。頭6個月,甚至連水都不用給BB喝,只要餵母乳就夠了。而媽媽不夠奶給BB吃的個案,極為少見,一般是「自以為」不夠,或被不太懂得母乳餵哺的親朋戚友評定不夠的多,僅信心問題而已。只要Demand(BB吸吮)愈多,Supply就會愈多的了。

因為我要上班,故也有買奶瓶,餵仔仔吃擠出來的人奶。我們只用最普通的Gerber奶瓶,當時仔仔2個半月大,沒有乳頭混淆的問題。不過,每個小朋友都不同,有些一出世吃過奶瓶也不混淆,有些卻不。

既然你也買了奶瓶,就不用特別再買別的,不過最好盡量埋身餵,直至必要時,才用瓶子,就可以減少混淆機會了。

祝你成功﹗

男爵府

Hi,
My EDD date is early July and I would like to bf my baby. Unlike Tsang04, I have not yet purchase the milk bottle and sterlizer.

In this case, can bf moms give me some advise as whether Nuk or Avent is better?

I know that lots of bf moms are using Avent manual pump, should I use Avent bottle as well (more convenience as no need to change bottle). However, some moms said that Nuk more like the nipple so can reduce the nipple confusion.

Pls kindly advise. Thanks.

大宅

Tsang04 寫道:

Sure, I am "全用母乳不用補奶粉的媽媽", my BB is now 8-months-old. She have 4 meal of breastmilk and 1 meal of congee. She is very healthy (never sick since birth....Touchwood!). Please don't listen to your 陪月 about breastfeeding, she seems don't have any knowledgment on it. If you 補奶粉, then you will not no 母乳 very soon. It is because the supply of 母乳 is accordingly to the demend of BB. If the demend decease and the supply will be decreased, too.

NUK bottle are more suitable for breastfeeding BB, but it would better not to use milk pump and bottle-feeding in the first month. It is because direct-feeding will give more stimulation and help you to build up a standy milk supply.

大宅

Tsang04:
多點上來這兒吧,這兒幾乎都是全母乳媽媽,因為一旦認為自己不夠奶而補奶粉,很容易會愈補愈多變成全奶粉,所以要餵母乳,就要決心全母乳。

mamay:
假如你是全職媽媽,可以完全不用奶泵奶瓶。假如是上班媽媽,我是建議用nuk的,較不容易有乳頭混淆。我用AVENT泵奶,然後倒進密封奶瓶儲存,要吃時就倒進一個NUK的專用餵奶瓶餵,也很方便。

首頁

尾頁

跳至
熱門主題
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊