產前產後

跳至

首頁

尾頁

大宅

統計懷孕後期食左蓮篷鬚的媽媽,bb有無黃膽?

我有幾個朋友懷孕後期都食蓮篷鬚,bb都無黃膽,
想問下有無其他媽媽試過?
bb有無黃膽?
幾耐食一次,食幾多?

侯爵府

Re: 統計懷孕後期食左蓮篷鬚的媽媽,bb有無黃膽?

洋房

我都有飲, bb都無黃,唔知關唔關事

侯爵府

me too.
my baby no problem

大宅

我臨生前兩個月食, 食左兩三次, BB都無黃膽喎
DEL

子爵府

各位媽咪:

請問如何整蓮篷鬚?

子爵府

2019新春慶豚圓 BK Milk勳章

蓮篷鬚係咪等於白蓮蘇?

我係臨生之前都有煲黎飲,飲左2次,BB都無面黃,可以係藥房買到,每次買5元﹝可以分2次煲﹞加一隻熟蛋煲30MINS就飲得。聽人講BB面黃係因為唔夠水份,你朋友既BB係咪食奶粉?
貓也好,狗也好,請愛護尊重每個生命體

伯爵府

2019勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

我臨生前 1 星期, 食左兩次, BB無黃膽

但醫生話, 其實 daddy & mummy 既血型既同一樣, bb 血型當然會跟她們一樣, 黃膽機會就會少好多 !

大宅

BOBO128
咁係唔係如果媽媽同爸爸唔同血形BB會宜D有黃膽呀?

大宅

我諗我係一個異數啦 因為我同先生都係 O 型血,生前一個月亦有飲 "白蓮鬚" ,但係 BB 都有 "黃膽", 重入左兩次院照燈添....諗番都覺得淒涼 :-( :-( :-(

子爵府

我就臨生前一個月飲了3次, 而跟我老公的血型都唔同, 但BB有黃膽, 不過好輕微, 唔駛照燈就可出院

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章

我有個護士朋友教我, 臨生前一個月每日飲一匙既葡萄式, 可以防止BB出世後有黃膽, 我照佢既方法去做, 結果.....我個BB一D黃都無, 大家可以參考一下
我身上流著勇士的血, 不畏懼, 不退縮, 寧死不屈

反對所有暴力, 香港是我家不容破壞

大宅

我都有飲 "白蓮鬚" & 食好多红緹子(因d朋友話食緹子會冇o甘易有黃膽), 不過阿仔都有小小黃膽所以照咗一日燈.

大宅

我都有飲 "白蓮鬚", 但阿仔一樣有黃, 去健康院check, 醫生仲話好危險要即刻去急症, 但最後都係照左一日燈姐!

大宅

小詠
飲「葡萄式」我真係未聽過,不過我都好鍾意飲「葡萄式」架,但係要飲一匙咁小,咁咪有排都未飲晒一樽?可唔可以飲多D架?等我生前都飲先。

大宅

我臨生前兩個月食, 食咗四次到, BB有黃
照咗二日燈先出得院!!!

大宅

我臨生前一個月煲
2004年11月10日出世 屯門醫院 3.47kg.

大宅

bb黃膽 usualy happen in baby boy & breast feeding baby, but not must.

複式洋房

I have 3 boys. The first two 食左蓮篷鬚, one have 黃, the other do not have. The last one did not eat 蓮篷鬚, but also do not 黃. All of the beast feeding.

首頁

尾頁

跳至