美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

有咩方法可以減肚腩呀?

有咩方法可以減肚腩呀?

其他地方唔減都冇所喟,還可以接受, 但肚腩實在太大了, 很礙眼. 而且以前每次減肥, 其他地方瘦了, 但始終減唔到個大肚腩.

有咩運動, 食物, 方法是特別幫助減 肚腩呢?

謝謝幫忙.

男爵府

環保接龍勳章

Re: 有咩方法可以減肚腩呀?

你試下介
應當一無罣慮,只要凡事藉著禱告、祈求,和感謝,將你們所要的告訴神。
神所賜、出人意外的平安必在基督耶穌裡保守你們的心懷意念。

男爵府

sit up

大宅

Harry 媽,

飯前和飯後的分別在那裡呢? 我通常不會飯後即時吃水果, 有時飯前1-2小時, 有時飯後3小時, 晚飯多在八時. 因為遲 睡 (多在零晨一時), 睡前肚餓, 吃別的東西, 又怕肥, 所以很多時會在11-12時 吃點水果, 這是否會促使大肚腩呢! 不吃水果, 有冇別的東西吃了睡覺, 不怕大肚腩呢?

謝謝.

[quote]
Harry媽 寫道:
你試下介

大宅

hinhei,

I have read some articles which mentioned that sit up don't really help you to remove your "Big belly" at all.

hinhei 寫道:
sit up

男爵府

環保接龍勳章

水果類本身含有需要轉化它們成為營養素的酵素,水果在消化系統裏移動很快,當吃完最後一口前,第一口的營養素已進入血液裏。因此水果不可以和其他食物組合,否則會給任何在消化過程中加入但消化較慢的食物困在胃部。久而久之會引致消化不良。其實脂肪或額外體重只是另外一個消化不良的象徵。
應當一無罣慮,只要凡事藉著禱告、祈求,和感謝,將你們所要的告訴神。

大宅

Harry mom,

Do you mean that the nutrients from fruit will be trapped by the other food? Or the other food chapped by the fruit?

thx

男爵府

環保接龍勳章

其實這是一個有關消化過程的問題。好難在三言兩語中解釋。簡單的說是清楚食物的消化程序,從而做一個食物的意識組合去令食物徹底消化,不會互相影響,而被困在胃部,產生消化不良。

男爵府

其實我就成身唔肥,就係個肚腩成個波咁,食飽仲好似人哋有咗五六個月咁呢!
仲有就係手臂...........
唉~~~~~~~~
我諗住等我細仔返埋學就走去游早水!

男爵府

環保接龍勳章

手臂比較難減,我的手臂都幾多肉架.. 所以唔敢著冇袖衫。

男爵府

環保接龍勳章

[quote]
hinhei 寫道:
其實我就成身唔肥,就係個肚腩成個波咁,食飽仲好似人

男爵府

環保接龍勳章

[quote]
Shuit 寫道:
Harry 媽,

飯前和飯後的分別在那裡呢? 我通常不會飯後即時吃水果, 有時飯前1-2小時, 有時飯後3小時, 晚飯多在八時. 因為遲 睡 (多在零晨一時), 睡前肚餓, 吃別的東西, 又怕肥, 所以很多時會在11-12時 吃點水果, 這是否會促使大肚腩呢! 不吃水果, 有冇別的東西吃了睡覺, 不怕大肚腩呢?

謝謝.

Shuit,睡前是不適宜食

首頁

尾頁

跳至
熱門主題