美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

洋房

乾濕兩用粉好,抑或粉底液加乾粉好?

請問乾濕兩用粉好,抑或粉底液加乾粉分開好?
我想簡化護膚及化妝程序!
有冇邊隻牌子介紹?

複式洋房

Re: 乾濕兩用粉好,抑或粉底液加乾粉好?

如果你想化個靚粧, 我建議先搽粉底再用碎粉, 乾濕兩用粉餅用來保粧, Covermark 的粉底同碎粉係不錯的選擇.

民房

Covermark 的產品我可以有8 折,因我有朋友在那裏做

洋房

Fave & cty003:
多謝兩位o既意見!
請問Covermark大約幾錢?

複式洋房

blyh,

我上次買佢地聖誕個d package, 真係好平, 我記得應該有一枝粉底, 一枝30ml lotion, 一枝19ml 乳液, 兩包試用裝make base, 一個粉棉, 同埋一個化粧袋, 都係$300, 平時買一枝粉底都差不多咁既價錢. 所以我覺得你得閑留意有無d package, 咁會底好多架.

複式洋房

我用IPSA嘅乾濕兩用粉底, 係較 "creamy" 果隻 (liquid two-way cake) ... 好方便

大宅

我用緊植村秀的2-way cake,新出,買個粉心,210
幾好用呀!
遮瑕高,又唔厚!

好似最好係用濕粉+碎粉....
老公對老婆要做o既係: 由而家開始只係可以錫我一個, 要縱壞我,唔可以話我 有人恰我要第一時間出黎撐我,我開心你要戥我開心, 我唔開心你要"tum"我開心,唔準恰我鬧我, 發夢都要諗 起我,仲要永遠覺得我最靚 ^O^

大宅

我用緊LG (2-way-cake) 幾貼面,又可以防曬24度,OK啦.
[size=large]http://lilypie.com/baby3/020723/0/6/1/+8/.png[/img][/url]

大宅

YanYan 寫道:
我用緊LG (2-way-cake) 幾貼面,又可以防曬24度,OK啦.

LG=LANEIGE?
如果係
我用過佢隻粉底液....
老公對老婆要做o既係: 由而家開始只係可以錫我一個, 要縱壞我,唔可以話我 有人恰我要第一時間出黎撐我,我開心你要戥我開心, 我唔開心你要"tum"我開心,唔準恰我鬧我, 發夢都要諗 起我,仲要永遠覺得我最靚 ^O^

大宅

minatheone

LG > LG Debon
唔係 Laneige

個人比較喜歡先用粉底液再加乾粉

複式洋房

如果你想效果係平滑 d,就要分開濕粉同乾粉用喇!如果係求其簡單 d,就用 two way cake 咯!

大宅

化妝班的老師話用liquid + powder好d,只需塗少少,forehead可以唔塗,反而最重要是concealer,塗眼角和肚位置.然後加少少foundation+powder便可.
two way cake會較厚.
http://i196.photobucket.com/albums/aa182/sandylaw2323/1086480846.gif

男爵府

我從來都唔會整濕2 way cake個粉book的, 平日出街輕輕地, 我會用bobbi brown spf15度既膚色防曬打底, 不過呢隻搽左好似冇搽咁款, 跟住再用shu uemura既two way cake再印一印 (只係乾用), 出黎效果好自然, 其實我既目的係唔想塊面有 "油光"而已。

如果去 "磡" , 我就會用粉條再加乾粉, 粉條易推開, 我用既粉條並唔係什麼貴價牌子, 我都係用REVLON (露華濃), 呢隻真係好貼好貼, 可能我唔係成日用, 買左好耐都用唔曬。
美甲達人俱樂部私家BlogHERE

Judy's Nail 美甲相集HERE

Judy's Nail Web PageHERE

大宅

Mummy 寫道:
我從來都唔會整濕2 way cake個粉book的, 平日出街輕輕地, 我會用bobbi brown spf15度既膚色防曬打底, 不過呢隻搽左好似冇搽咁款, 跟住再用shu uemura既two way cake再印一印 (只係乾用), 出黎效果好自然, 其實我既目的係唔想塊面有 "油光"而已。

如果去 "磡" , 我就會用粉條再加乾粉, 粉條易推開, 我用既粉條並唔係什麼貴價牌子, 我都係用REVLON (露華濃), 呢隻真係好貼好貼, 可能我唔係成日用, 買左好耐都用唔曬。

邊隻2way cake,新出果隻?
粉條又乾粉會唔會太厚呀?
不如試下armani,又薄又遮瑕!
露華濃d底妝產品幾好啦,(除左佢隻美白粉底),skinlight果隻幾正!!佢新出果隻睫毛液,話會增長60%睫毛,大受好評

我想問各位靚女,red earth 同loreal d粉底好唔好用?

子爵府

我用maxfactor兩用粉餅,好正,佢原本係cream狀,但

一擦上面就變粉狀,好貼,好自然。

$195-HKD....用了三個月,日日用,竟然有超過三個人

話白淨左添呀。

大宅

bbccqq 寫道:
我用maxfactor兩用粉餅,好正,佢原本係cream狀,但

一擦上面就變粉狀,好貼,好自然。

$195-HKD....用了三個月,日日用,竟然有超過三個人

話白淨左添呀。

係叫粉霜...
我覺得都好貼!幾唔錯!

大宅

It would be much better if you put the wet one and then powder, it looks smoothy
:sm: Auntie_Winnie

民房

我想買Covermark concealer, 唔知可唔可以代買呢??

民房

全名是甚麼,屈臣氏ga專櫃有冇得buy?
Ma×Factor粉霜!

首頁

尾頁

跳至