興趣嗜好

跳至
[電腦] 燒碟問題

首頁

尾頁

大宅

燒碟問題

我有一隻vcd,係bb既相,但我想燒多2-3出黎,但我得一部可以燒vcd/睇dvd既野,我想問下點樣可以張隻碟copy落電腦,之後燒番出黎,thx~

大宅

Re: 燒碟問題

你先要有一個燒錄的軟件,如Nero:
(網址是 http://www.ahead.de/en/nero-up.php)
(1)先把你想燒錄的vcd入你燒碟機中。
(2)然後開啓軟件Nero,選擇燒錄(copy entie disc)。
(3)選擇來源機(Source drive:),選出你的燒碟機[應是你所說可以燒vcd/睇dvd既野],再選出燒錄機(Destination drive:),即是你的燒碟機。
(4)選出你所燒錄的數目(Number of copies),再按Burn。
(5)待一會後,電腦會叫你入一隻可以燒錄的碟(CDR),你要拿出原本的VCD,再入CDR。(由於你說要燒3隻,所以待第一隻燒完後,電腦會叫你再入第二,三隻)。

大宅

Re: 燒碟問題

bryanmum,
我買電腦果陣,有一隻碟俾左我,唔知係咪你講既野"nero express"但入面有好多野可以裝,我唔知裝邊個??

禁止訪問

侯爵府

畀面勳章

原文章由 katrina959 於 04-4-4 00:28 發表
bryanmum,
我買電腦果陣,有一隻碟俾左我,唔知係咪你講既野"nero express"但入面有好多野可以裝,我唔知裝邊個??

揀一般安裝都可以......
想燒多幾隻,就晌no.s of copies到 set ...(按圖睇原大)
>><<

[ 本文章最後由 ChunChun_Daddy 於 08-2-22 16:57 編輯 ]

首頁

尾頁

跳至
熱門主題