親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

請問帶水去外地應該裝生水定係熟水????

驚小女兒水土不服!

侯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 好媽媽勳章

Re: 請問帶水去外地應該裝生水定係熟水????

我仔兩歲時第一次去旅行係去馬來西亞, 我地都怕佢水土不服,又怕去到搵唔到蒸溜水買,
所以由香港帶左十幾支中型蒸溜水去坐飛機.
全行阿仔都係飲"香港水", 而且我帶堆小型電水煲去,
晚晚煲滾水, 早上再入落保暖壺,
咁就冇問題啦
My name is Phoebe 我用手機上BK , 麻煩唔好點評問我野哦

珍珠宮

畀面勳章 大廚勳章

我個仔10個幾月, 如果去Japan, 係咪都要bring 熟水instead of distilled water呢? 幾大先可以飲distilled water? Thanks!

女人是很脆弱, 但媽媽卻很堅強:)

侯爵府

你bb10個幾月就有得去日本, 太幸福啦!
我唔知distilled water bb 可唔可以飲,
見意你去問下醫生.
但礦泉水就一定唔飲得.

My name is Phoebe 我用手機上BK , 麻煩唔好點評問我野哦

複式洋房

Pheobe,

That means did you bring tap water or "boiled" water??

侯爵府

AliceC 寫道:
Pheobe,
That means did you bring tap water or "boiled" water??

I bring distilled water

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

我當時帶屈臣氏1.8L, 1L, 500ML 各2 支 FOR 5 DAYS 在日本, 帶煲過的水有一處唔好就煲, 始終要翻煲成熱,而且翻煲好似唔太好, 所以就...., 500ML 就出街用, 另帶熱水.

首頁

尾頁

跳至