自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

我覺得要小朋友成日留在家好似好悶咁,你地會準備咩俾小朋友做?

但同佢地落公園玩怕唔怕會野病呢?

我見有朋友仲話帶小朋友上大陸玩添,真係好佩服佢既勇氣

大宅

雖然我既小朋友未返學,不過真係多咗好多人喺公園玩,所以我都同咗囝囝講唔去得公園玩,因為有好多病菌架,係就係會悶d,所以我咪同佢去d小人既地方踏單車,喺屋企同佢玩多d囉

子爵府

陪左阿仔去公園玩左幾日la!! 我樓下個公園又大又空曠,阿仔日日都要我陪佢去打羽毛球、踢波和跑步呀!攰C我 ,不過都好,乘機做下運動和吸下新鮮空氣!
不過琴日返左學校拎功課lu, 又要預番多d時間做完功課先去玩!

珍珠宮

公園空氣流通, 都唔驚既....D細路成日困係屋企, 悶到發毛了~ 最多玩完回到家要立刻洗手, 換衫囉~

伯爵府

有呀,如果唔係日日困係屋企好悶,我地要返工無人陪佢,要到紅色假期4日先可以出去玩,想同佢去海洋公園,大與山,長洲行下,如果唔係去邊好呢?

大宅

Agree.

原文章由 Siuchoi 於 08-3-18 12:53 發表
公園空氣流通, 都唔驚既....D細路成日困係屋企, 悶到發毛了~ 最多玩完回到家要立刻洗手, 換衫囉~

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

禁止訪問

男爵府

冇呀,因為早幾日我呢頭發現左一隻有H5N1的游隼屍體,避免O係 Playground 會接觸到,所以冇同小朋友落街玩 .

子爵府

好媽媽勳章

yes,我都係揀少人時段先去玩.我覺得就算幾空氣流通都好,有個小朋友兜口兜面對住自己打個乞嚏都c得,咪又係失去左停課原意,最慘係令左野都唔知邊個,學校令野都知邊幾個有得追查下,叫家長唔好帶佢出黎嘛

原文章由 rleung 於 08-3-18 17:26 發表
吽在家會鬱到病架.
我日日帶仔到公園玩.不過會選少人D既時間.

以往都有帶仔到公園玩.依家發覺多人落公開玩.好多都係踏單車同打羽毛球.

多活動身體好.人都開朗D啦. ...
春有百花秋有月 夏有涼風冬有雪 若無閒事掛心頭 便是人間好時節

民房

我都有帶小朋友去公園, 或踏單車做運動, 玩完第一時間用消毒紙巾先抹手, 回家再洗手, 沖涼換上新的衣服, 我想都可以放心和較保險, 雖然有點煩, 但值得.因為小朋友出外走動一下或做運動會開心些

大宅

我都有比佢起留下公園玩~因為人流較少
另外~因為我住個度有得玩親子耕作...
所以比佢種下菜...澆下水~見佢玩得好開心~

首頁

尾頁

跳至