自由報料

跳至

首頁

尾頁

別墅

請問有什麼活動玩? 收費如何?
值得去嗎?

別墅

我地同阿b上星期日都又去左一次, 去個度不用入場費的, 坐巴士去到青嶼廣場再轉 去 disney 的巴士就得,只是用d車錢啦.

個度唔係好多野, 冇野 cover 的, 同埋 toliet 又少, 得間 7-11, 有個大湖, 有船仔同家庭單車, 不過都幾貴, 120 到1小時, 我地冇租, 都幾多人租,

同阿b就好好行, 有好多花, 大草地. 阿b可以好安全地跑, 我地都行左4個小時先走. 但好曬好熱, 所以帶d短袖帽會好d同用防曬就好d, 我地冇準備, 係 7-11都有得賣. 7-11 都有d小食如燒賣等供應, 其實下午3黠之後會好行d, 不會好似中午太曬, 好多人在草地睡好 relax.

別墅

Thanks! 咁如果行返去廸士尼酒店那邊吃午餐, 不知遠不遠呢?
sorry, 青嶼廣場在那兒? 在青衣?
我會坐MTR

原文章由 BH_2 於 08-3-18 14:37 發表
我地同阿b上星期日都又去左一次, 去個度不用入場費的, 坐巴士去到青嶼廣場再轉 去 disney 的巴士就得,只是用d車錢啦.

個度唔係好多野, 冇野 cover 的, 同埋 toliet 又少, 得間 7-11, 有個大湖, 有船仔同家庭單車, ...

水晶宮

原文章由 Peggy_Chan 於 08-3-18 16:16 發表
Thanks! 咁如果行返去廸士尼酒店那邊吃午餐, 不知遠不遠呢?
sorry, 青嶼廣場在那兒? 在青衣?
我會坐MTR

"青嶼幹線收費廣場"
即係過左青馬橋果個收費位置的一個巴士站
搭入去機場既巴士就係果度落車
轉 "R8", 廸欣湖 有站的, 最尾就係廸士尼巴士總站
details as follow :
http://www.681busterminal.com/r8.html

你搭 MTR, 出左站, 行去 DISNEY 既 BUS STOP
就有一架巴士 "R8" ($7)
出去青嶼幹線收費廣場, 廸欣湖站 落車就得
如果唔搭 R8, 行去都幾遠架~~

要去 hotel 都係 搭返 R8 返去 DISNEY BUS STOP ($3)
再轉 shutle bus 去 hotel (free)

大宅

其實從地鐵站走過去也不算很遠。

從迪欣湖走到好萊塢酒店比回地鐵站近。

入口處有一個兒童遊樂場,免費。

別墅

係呀! 多謝意見.
另外, 想問那兒踏水上單車, 湖內有沒有魚可以餵架?
因上次去黃泥涌, 個水塘有好多魚, 阿仔餵得好開心.

原文章由 cstchan 於 08-3-19 12:24 發表
其實從地鐵站走過去也不算很遠。

從迪欣湖走到好萊塢酒店比回地鐵站近。

入口處有一個兒童遊樂場,免費。

別墅

記得帶多套衫褲比小朋友﹐因為個playground 有個地上噴水既野﹐小朋友一玩就實濕身。我見有D小朋友著埋泳衣玩添。

個度係個好既picnic地方﹐有好多又大又乾淨既草地。自己帶D野食去﹐都可以玩半日。

大宅

我有玩水上單車,上車時見到魚,但在湖中心看不到魚。不能在湖邊餵魚,因為只有購票玩水上單車才能到湖邊。

首頁

尾頁

跳至