跳至

首頁

尾頁

複式洋房

有冇06 bb 的柴灣媽咪呀.如果有入來talking 一下

別墅

我係06年12月媽咪, 係仔仔, 你bb係幾月出世呀, 男定女, 我住柴灣新翠, 你住邊?

複式洋房

我係06年5月媽咪, 係仔仔, 住係怡翠個邊..你bb 識講d 咩呀

大宅

大家打算比BB讀兩歲班嗎?有什麼心水學校?

子爵府

大家好
我係06年3月媽咪, 係仔仔, 我住柴灣興民村

複式洋房

係呀. 我俾bb 讀n 1 呀. 你地呢 ? 有冇心水學校呀.
jwoo . 你住係邊呀. 你bb 幾大呀.

別墅

hi, 大番薯媽媽 , 我剛剛send了個message給你, 我住宏德居同你好近呢?

別墅

我唔會俾我個仔讀nursery, 因為我覺得咁細個要他日日返學好似好辛苦, 我會俾他每星期返三日playgroup, 你哋係咪全職媽媽, 我諗係, 如果唔係點可以在這時候上網?

別墅

大番薯媽媽, 你點知我住响柴灣而send message給我?

別墅

大番薯媽媽 :
我仔仔只係識講爸爸,媽媽,曳曳, 其他就依依呀呀, 發唔同音, 都唔知佢講也, 只係知佢想表達d嘢, 叫佢講婆婆, 公公佢只係笑, 跟住就眼眼定定咁望住你!

Jwoo :
我唔打算比佢讀nursery, 因為我都唔想佢咁早返學, 因為係比婆婆湊; 我只係比佢做細仔, 會報2009-10既k1,因為婆婆住小西灣, 所以打算報迦南幼稚園, 唔知你地又會報邊間?

各位媽咪, 我想問下你地bb依家食幾多餐奶, 我仔仔一餐都唔肯食, 提早戒奶, 只係肯食飯, 攪到我無哂乎!

大宅

我仲餵緊人奶,早晚各一次,因我要上班,下午個餐就食奶粉。

子爵府

Hello 大番薯媽媽
我仔仔其實大部份都識講, 但佢講得好細聲, 因佢可能冇個信心大聲講出黎, 因我教仔仔講生字, 佢都細細聲跟我講, 但佢同我媽咪 & 朋友say Hello/ByeBye就大聲講..

子爵府

原文章由 jwoo 於 08-3-20 11:56 發表
大家打算比BB讀兩歲班嗎?有什麼心水學校?

Hwello jwoo

我唔會俾我個仔讀nursery, 因為我唔想俾仔仔咁早返學, 但我會報playgroup, 返playgroup返到k1..

我仲諗緊~迦南~/~康傑~(k1) 唔知這兩間邊間好呢

大宅

我想比個囡讀N1 是因為希望預備佢去考心儀的K1時可以醒目d,唔洗咁怕羞。

別墅

我個仔識講, 爸爸, 媽媽, 車, balll, 雀, roll roll(狗), 燈, 鐘, 衫, 褲, book, 姑, 姐, 婆, bye, 伯等等, 有d我唔記得了, 成日講就係這些

複式洋房

hi Channatung ,我都唔知道點解知道你都係住chai wan .哈. 真係好近..

hi Namnam ,我個仔就都識好多字.. 識講爸, 媽媽, 車, balll, BIRD, dog , 燈, 鐘, 衫, 褲, 姐, 婆, bye, hi ,奶粉,BUS ,TAXI .你可以buy d 實物俾佢. 佢易學d 架..

hi giegieoy898

迦南就唔好la. 你有冇去佢open day 呀. 好多媽咪都話唔好.

康傑就幾好. 我都有想過. 但係佢今年k1 開始冇學x (唔識打. hehe)

hi jwoo,你bb 幾大呀.

子爵府

hi, 各位, 我個女係0606架, 住樂翠, 我係迦南同康傑俾左留位費, 不過而家應該讀康傑既機會大d....

大宅

Hello,睇來我個BB最細,3個半月.
想問下各位前輩,柴灣有冇playgroup?

別墅

學姬公主 :

我想知道你bb係唔係讀09-10年度k1, 你話要比留位費, 點解咁早就比定, 係唔係依家可以去心儀學校留定位先, 另外, 迦南係唔係小西灣果間, 你又點解揀康傑而唔揀迦南??

複式洋房

hi!

我小b是0702b我都15/16,好多人都話不要讀幼兒園,但對於大b來說,已是兩歲半有多,所以我正考慮幫佢報迦南或柴浸,請問究竟迦南有何不好之處?

首頁

尾頁

跳至