論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

子爵府

我今曰去銅鑼灣一間金鋪, 點知.......

金鋪入便,嘩!!!! 竟然入面充滿賓賓及印印..

佢地又買野,又用D金器換野,仲識得用流利廣東話講價。

聽老細講,D"小姐們"好巴閉逢sat / sun一定到,

仲一定有幫襯呢,佢地衣著都好時毛,又貼身,又白色牛仔

褲,仲有一把長hair.....,鋪入面非常吵,佢地B Lee 巴啦

講價。仲識 "平D啦,靚仔!", o甘呀!!!!!!!

最唔明的是.......

(1) 點解有o甘多$買野???????

(2)點解有o甘多野換????????

large

珍珠宮

牛年勳章 醒目開學勳章

Re: 我今曰去銅鑼灣一間金鋪, 點知.......

$3670一個月,俾埋稅都有$3270,食住又係老板,點會無錢買金呀;o個d 工人廣東話咁叻,多數都係響香港做左好耐已經有一段日子架啦~~~~

侯爵府

好媽媽勳章 大廚勳章

係呀!我都見我印印一月買左條金鏈$900(都係o係CWB買).二月出部手提$8XX。唔知le個月又買d乜la!
同佢續完約上年12月返完鄉下回來就係咁la.唉!都唔明點解佢地駛$咁豪,我平時自己買野都左度右度過先買la.
講真,有時覺得佢似老版多過自己.

子爵府

They can sell the gold necklaces / rings in Indonesia and earn $$ on it. Indonesian gold is at best 99% gold in content, whereas HK gold is 99.99%.

侯爵府

佢地果邊d手提好貴的, 我之前果個印印, 臨走時買左3部8250, 返到去過邊發達la.

別墅

Thanks for raising this topic here. Some employers here must take care of their Golden rings, necklace,etc. Make sure that your domestic helper won't take it BY their greedy.

On the other hand, their salary in HONGKONG is very LOW BUT in their country, their salary is quite HIGH. If you earn Triple or fourth times of your present salary in other places, I think you also buy many luxury things.

That's my personal opinion.

子爵府

係呀,真係要小心保管財物至好呀。

首頁

尾頁

跳至