烹飪搵食

跳至
[搵食推介] 和民

首頁

尾頁

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

和民

今日同老公去和民食日本野,之前見到有好多人排隊,諗住應該會好好食,點知....今日去左之後,就覺得好失望
食物唔係太好食﹙好咸﹚,而且價錢都唔算太平,雖然每碟大約$3x蚊,但係就好細碟,最唔抵食,就係個6式敕身,好細碟,D魚生又簿又唔新鮮!仲要成$88,一碟,真係好唔抵食呀!
My Two Princess

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

Re: 和民

pigpig 寫道:
今日同老公去和民食日本野,之前見到有好多人排隊,諗住應該會好好食,點知....今日去左之後,就覺得好失望
食物唔係太好食﹙好咸﹚,而且價錢都唔算太平,雖然每碟大約$3x蚊,但係就好細碟,最唔抵食,就係個6式敕身,好細碟,D魚生又簿又唔新鮮!仲要成$88,一碟,真係好唔抵食呀!

Hi pig pig, 你去邊間和民呀,我去過九龍灣德福果間,食物水準都OK, 但真係細碟左少少,不過你講得

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

小路,
我去鋼鑼灣果間呀!我老公之前見到甘多人排隊,咪以為好好食囉!點知....就真係好失望囉.....我以後都唔會再去囉
不過,D食物我就真係覺得好咸,好在我昨日5點幾就去食,唔使排隊,我諗如果要我排餐死,又唔好食的話,我真係想喊呀

別墅

我都覺得d食物好咸,份量好少,同埋唔係好慣d女仔跪低落單,唔明點解佢仲咁受歡迎。我覺得key west village 好食過佢!

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

elma 寫道:
我都覺得d食物好咸,份量好少,同埋唔係好慣d女仔跪低落單,唔明點解佢仲咁受歡迎。我覺得key west village 好食過佢!

我都唔係好鍾意跪係度take order,呢度係香港唔係日本,咁樣跪法唔係好慣,亦唔覺有咁既需要,(而且我覺得佢地都唔係好想跪我地,為份工o者,搞到大家都好唔自在)。

琥珀宮

小路 寫道:
[quote]
elma 寫道:

我都唔係好鍾意跪係度take order,呢度係香港唔係日本,咁樣跪法唔係好慣,亦唔覺有咁既需要,(而且我覺得佢地都唔係好想跪我地,為份工o者,搞到大家都好唔自在)。[/quote]
你地講開我又覺得呀!不過,佢地食物雖然差,但係服務態度就幾好,我覺得灣仔英皇,有間叫“銀0”食日本野都幾好食,價錢唔係太貴。

複式洋房

pigpig,

我去過尖咀果間又唔差喎! 的食物細細碟岩哂我地三五知己, 不過個次最失敗係個朋友要去買野先稍後才去排隊, 就係咁一等要兩小時了... :-(

但食物同環境非常之ok

大宅

我覺得好一般囉.....唔駛排隊還可是試o下, 要排一,兩個鐘我就一定唔會喇....

別墅

我去過荃灣果間,要等10-25分鐘,
我覺得食物都ok,係價錢貴,
上次同朋友3個人去食,埋單$280,
如果唔係有張$100現金劵,我都唔去~

洋房

最殺食都係裝修,食物60分
我寧願去魚一丁,食物80分

琥珀宮

魚一丁,D價錢如何?食物都ok嗎?會唔會有好多人排隊?

大宅

pigpig 寫道:

價錢唔算平, 食物一般...times square 對面多數都要排....世貿o個間會好少少...

琥珀宮

barkley 寫道:
[quote]
pigpig 寫道:

價錢唔算平, 食物一般...times square 對面多數都要排....世貿o個間會好少少...[/quote]
唔該晒!

大宅

沙田嗰間,次次都叫豬扒窩,之前得6件(切件),早2 weeks 去再縮水一件開2,等如我隻手指尾o甘,其他食物越嚟越細碟我唔會再去o架la

大宅

babysamsam 寫道:
沙田嗰間,次次都叫豬扒窩,之前得6件(切件),早2 weeks 去再縮水一件開2,等如我隻手指尾o甘,其他食物越嚟越細碟我唔會再去o架la

o下...佢d 野已經唔係大碟啦...仲細碟o左, 咁咪一個人一碟都唔夠....

琥珀宮

我果日都有叫豬扒窩,但係就無留意有幾多件,因為我只係掛住飲水,因為個窩好咸呢!

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我係荃灣嗰間覺得價錢一般啦, 但就真係好咸囉, 特別係個雞軟骨, 真係咸到想水囉.

複式洋房

我去過沙田同埋尖沙咀和民, 食物水準同環境, 尖沙咀都比沙田好好多, 我唸佢地間間水準都不同

男爵府

葵芳都開左一間,早幾日去試,得一個字-------差。荃灣d野食都好細碟,但味到都ok,但葵芳就細碟到過份,重要唔好食喎!我地叫左一碟炒烏冬,諗住岩兩個小朋友食(兩歲同四歲),但個分量居然係夾埋大人既一個飯碗都無,連兩個小朋友都唔夠食。跟住多個泡菜炒飯,炒到爛pat pat,味到又唔好,都成差不多四十蚊一碟,我以后都會再去。
該用戶已被刪除

首頁

尾頁

跳至
熱門主題