嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

民房

關於bb頭髮少的問題?

我的bb以經8個月大,但到現在仍然很少的頭髮.我想問你們的bb多不多頭髮,還有是不是有遺傳的,因為我先生的家人,個個都很少頭髮的.

民房

Re: 關於bb頭髮少的問題?

聽講係有遺傳o架, 即係如果父母bb果時係少頭髮, 你bb亦會係咁.
不過我朋友個b都係較少頭髮, 另一朋友紹介佢用瑞士寶寶的豬棕毛梳幫bb梳頭, 效果都唔錯, 佢話bb頭髮多o左又生得快o左.

大宅

我個BB前額都好少頭髮,請問係边到可以買到豬棕毛梳。多謝指點。

水晶宮

我個仔都係,眉毛都唔多覺添,我就9唔9同佢剪下D頭髮會出得快D同密D o家,到佢差不多一歲我就更忍唔住同佢剃埋條眉添,佢D頭髮重係金啡色,似混血兒!佢出世時我想同佢剃光0家,不過老爺話驚佢唔出返wo,但後來大伯個仔剪過頭髮後出得好快就轉口喇!所以我可以'博'佢嘴喇。

複式洋房

我個女都好少頭髮,
我都想買到豬棕毛梳。
可否告知那裏有得買!!
:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen: 妹妹霖是我們的心肝寶貝, 多咗個妹妹, 做咗家姐了 [雪霖的相薄]

大宅

我個女後面多頭髮,但係前面就不太多,nanamama,你個bb前面都唔少頭髮ah。

別墅

My son has less hair also, especially in the front part. Maybe he likes his father and grand father. I plan to shave all his hair later when the weather becomes warmer. He now 1 year old. I also want to know where I can buy the comb.

民房

因"瑞士寶寶"好似係以promotion形式o係百貨公司度擺counter, 我上次o係崇光9樓 (當時做緊特價八折, 唔知而家仲有冇) 及千色店度見過, 佢d產品包裝以橙色同白色為主, 而pack豬棕毛梳係一set2把, 用透明膠袋裝住. 希望幫到各位^^

大宅

豬棕毛刷可以在沙田西田買到^.^

大宅

How much of the 豬棕毛刷??

民房

around HK$40.00

首頁

尾頁

跳至