親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章

香港有乜戶外地方適合2歲BB的?

唔想淨係帶BB行商場,但香港公園同九龍公園又勁多人,想搵張櫈坐吓都難,請問仲有乜好介紹呀?
孩子之心有如泥膠,當它還是柔軟可塑時,請好好把握時間,塑造你心中所愛。「忙碌」、「疲倦」永遠不是好借口,孩子大得很快,今日拿不出時間會變成明日的遺憾!

大宅

Re: 香港有乜戶外地方適合2歲BB的?

你試吓行行赤柱沙灘,另有幾間童裝衫仔,感覺幾舒服幾啱bb行行影吓相

大宅

我剛剛昨天去喎, 雖然都幾多人但都可以呀。 我囝囝都玩得好開心

別墅

以下地點, 我都去過, 而且我仲一個大(3歲)同一個細(2歲), 都冇問題~

----> 獅子會自然教育中心

----> 大棠郊野公園 及 鄰近地區連結

我們應該感恩 神的話語令人清醒

公爵府

美孚嶺南之峰都吾錯嫁.

子爵府

我推介大埔海濱公園.

別墅

剛剛兒童節假期去過大尾篤踏單車,放風箏,不錯,可以一去!

男爵府

hi BBchu,

請問係點去架? 同埋0個度有咩玩呀? thanks.

BBChu 寫道:
美孚嶺南之峰都吾錯嫁.

大宅

依家去海灘玩沙最好又唔多人,另外上山頂行返一個圈都幾好!
世上只有媽媽好,我就係一個好媽媽啊 :)

男爵府

想問下赤柱賣童裝衫的鋪頭在哪兒?我下星期六會同我媽、妹妹和兩歲半的囡囡一齊去赤柱「自由行」 :-P ,除了買童裝衫,有沒有其他推介?

首頁

尾頁

跳至