懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

管理員

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 +3金熱血 2018母親節勳章 2018父親節勳章 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 2016畫展勳章 BB防敏心得分享勳章

爽潔免過水 個人清潔護理糸列:
洗頭帽、洗頭水、沖涼液、抹身液
“產後婦女的喜訊”
婦女在產後期間說不宜濕水,〝No Rinse美國爽潔〞的免過水個人清潔護理糸列,徹底為各位婦女於坐月期間的個人清潔煩惱問題一掃而空。“No Rinse爽潔”的產品性質温和,兼有保護皮膚作用,更適合嬰兒使用,用後能令皮膚長時間保持乾爽、潤滑的效果,大大減低嬰兒患濕疹、熱痱或其它敏感症。

B.B Asia Healthcare Product Co.
旺角 彌敦道 655號 21樓02室 (匯豐總行側)
Tel : 2394 4268
營業時間 : 星期一至六 9:30 – 13:00
          14:00 – 18:30
     (逢星期日休息)

網頁︰www.bbasia.iyp.hk

民房

請問一支沖涼液可以用幾耐, 而沖涼液和抹身液邊隻適合d和耐用d.

洋房

原文章由 yiu_yiu 於 08-3-27 11:27 發表
請問一支沖涼液可以用幾耐, 而沖涼液和抹身液邊隻適合d和耐用d.

呢條line我都有用, 以我的經驗話妳知, 一定是沖涼液耐用d, 因為呢支是開水用的, 而且個份量都是用好小的, 我坐月個陣都是開熱水用來抹身就可以, 效果good好爽好滑, 而支抹身液我都是在醫院用左兩次咋, 呢支唔駛開水直接用, 之後就俾左阿b用來換片時用, 反之支洗頭水我就覺得麻麻, 都係洗頭帽效果好d,

禁止發言

民房

原文章由 Cindy_mum 於 08-4-8 17:58 發表
洗頭帽好啲?

洗頭帽的效果確實是好d, 而洗頭水因為有好多媽媽使用時可能用法錯誤, 洗頭水的正確用法是必須要分開清潔, 不能好像我們平時洗頭一樣, 分開清潔先可得到最佳的效果, 而洗頭帽就好方便, 用法好像我們平時帶浴帽一樣, 帶上頭後就可以平時洗頭的習慣一樣, 完成後用毛巾沫乾即可.

記住: 如使用洗頭水動作必須快一些, 洗頭水起泡後一接觸空氣會乾得比較快.

禁止訪問

No Rinse 美國爽潔地產後免過水清潔護理

民房

原文章由 Venus_wong30 於 08-4-10 17:25 發表
看來不錯喎
bb 沖涼那支, 容量多少?
多買有沒有折扣?

沖涼液有2個size, 分別是8oz(236.6ml)$82.00, 16oz(437.1ml)$152.00, 而抹身液就只得8oz(236.6ml)$82.00, 現到本公司買滿$300.00即可享有8折優惠, 而免費送貨須買滿$400.00(折實價).

王國長老

2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 王國長老 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

請問沖涼液可以俾初生bb用嗎??
另外洗頭帽係用完即棄定可以用幾次架??
洗頭帽幾多$??
thx
執仔之手 與仔偕老

民房

原文章由 叉燒媽 於 08-4-15 16:56 發表
請問沖涼液可以俾初生bb用嗎??
另外洗頭帽係用完即棄定可以用幾次架??
洗頭帽幾多$??
thx

沖涼液和抹身液絕對適合嬰兒使用, 用後更無須用爽身粉或lotion, 因為本產品除清潔作用外, 更有保護皮膚作用, 可令皮膚長時間保持乾爽.

另外洗頭帽是即棄的, 一包得一個, 價錢是$50.00

大宅

咁有濕疹敏感底既BB用得嗎??
可唔可以同埋浴油一齊加落水中呢?

民房

原文章由 puipuiyan 於 08-4-21 23:15 發表
咁有濕疹敏感底既BB用得嗎??
可唔可以同埋浴油一齊加落水中呢?

如果有濕疹敏感底的bb用,沖涼時只須要調教適當的水溫後,倒入2-3樽蓋沖涼液就可以和bb沖涼,無需再加其他浴油,因為本沖涼液除清潔作用外,還可以長時間保護皮膚,長時間令皮膚保持乾爽,唔駛過水極之方便,用後更無需為bb塗上任何lotion.

男爵府

BODY WASH---->我比亞仔開大換片片時最後抹PAT PAT

BODY BATH---->我比亞仔開大大時開暖水抹PAT PAT

2隻都非常好用呀.....用左年幾喇, 會KEEP住用

民房

回覆 #1 JHsbb 的文章

呢隻嘢我坐月時都有用, 囝囝現在都用緊,都用左兩年了, 我同意這個真的好用, 囝囝一直都冇皮膚上的問題, 仲好滑滑

複式洋房

呢隻嘢我都有用,真係幾好,不過有時我懶得出去買,現在有得送貨甘好呀,我想問下是不是只送九龍? and 大約訂貨後多少天送呀

原文章由 happyfamily1618 於 08-4-25 09:55 發表
呢隻嘢我坐月時都有用, 囝囝現在都用緊,都用左兩年了, 我同意這個真的好用, 囝囝一直都冇皮膚上的問題, 仲好滑滑

民房

原文章由 yatlong 於 08-4-26 01:34 發表
呢隻嘢我都有用,真係幾好,不過有時我懶得出去買,現在有得送貨甘好呀,我想問下是不是只送九龍? and 大約訂貨後多少天送呀

Hi yatlong,

我們的送貨服務係包括香港, 九龍及新界, 只須要買滿$400.00(折實價)就可以. 而送貨日期大約兩天就送到府上.

洋房

The idea of 洗頭帽 is quite interesting.. I think I would like to try as well..
As for the Body Wash for Babies, I heard that it would be better to wash the newborn baby with water instead of some other products.. Is that true??mouth:

民房

原文章由 winifredyip 於 08-5-1 14:23 發表
The idea of 洗頭帽 is quite interesting.. I think I would like to try as well..
As for the Body Wash for Babies, I heard that it would be better to wash the newborn baby with water instead of some oth ...

如果純粹用水幫bb清潔pat pat,一旦bb有大小便時, 時間耐了未有換片好容易就會令bb pat pat有敏感, 因為bb 的皮膚比較敏感好容易比自己的大小便令到有尿疹或敏感, 所以body wash除了清潔外,還有可以長時間保護著皮膚, 就算bb 有大小便都好, 都可以長時間受到保護, 唔駛過水, 極之方便.

民房

歡迎大家瀏覽我們最新的網站www.bbasia.iyp.hk

民房

本公司開倉日延長至31/07/08, 現加送優惠,凡購買任何支裝滿3支, 即送神秘禮品一份, 多買多送.

8oz裝沖涼液,抹身液和洗頭水原價錢$82.00.開倉價一律$50.00,

而16oz原價$152.00,現一律$98.00,

洗頭帽原價$50.00, 現一律$110.00有3個,貨源有限, 售完即止.

閣下可以致電留貨tel:2394 4268, 本公司可以為閣下留貨3天,

[ 本文章最後由 bbasia 於 08-6-2 11:57 編輯 ]

民房

我bb一直都係用佢的very good, 係時候入定d貨 Thank you!

首頁

尾頁

跳至