自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

想問係佐敦童軍總會買一套制服大約幾錢架, S.1 著, 學校淨係話出去買制服, 但冇講帶幾錢

禁止訪問

回覆:童軍制服

男爵府

引用:可參閱: http://www.hkscoutshop.org.hk第

原帖由 caroner 於 14-11-11 發表
可參閱: http://www.hkscoutshop.org.hk

第一年買,都幾多野買的,唔平架。
唔該你,粗略計$400左右, 但唔知價錢係未跟童軍總會一樣, 阿仔上左中學玩d 活動都唔平, 排球球衫300幾, 依家又到童軍

男爵府

唔好計漏,冷衫,冬天到,集會時外面不可加其他衣物,所以冷衫必備,仲有綁帶黑色皮鞋!

男爵府

回覆:曈曈媽咪 的帖子

計埋冷衫啦, 黑鞋應該唔係一定要童軍果對掛

禁止訪問

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

恤衫好多人懶釘章,就會一年四季都著短袖。冬天加冷衫

男爵府

回覆:caroner 的帖子

我今日比左$500佢去買咋,驚緊唔夠添

男爵府

仲有戶外制服

伯爵府

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章

好平200蚊到,我剛買完!

如買埋鞋,多210, 但通常穿返學鞋得啦

wcpcelia    發表於 14-11-12 20:38

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

金鐘有衝突

男爵府

引用:好平200蚊到,我剛買完!如買埋鞋,多210,

原帖由 lymchau 於 14-11-12 發表
好平200蚊到,我剛買完!

如買埋鞋,多210, 但通常穿返學鞋得啦
剛問左阿仔要300幾, 返嚟睇下買左d 咩先

男爵府

引用:仲有戶外制服

原帖由 ltp00222 於 14-11-12 發表
仲有戶外制服
係呀, 之前都買左件團衫, 重有咩買架?

男爵府

引用:計埋冷衫啦, 黑鞋應該唔係一定要童軍果對

原帖由 BOSKERMA 於 14-11-11 發表
計埋冷衫啦, 黑鞋應該唔係一定要童軍果對掛
學校旅團,我唔太熟,我只知正统童軍係要著黑色((綁帶))皮鞋,
如返學鞋係綁帶黑底都可以,因真係有試過有人著((貼貼))黑鞋仲要黃膠底,俾阿sir 叫買過

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由+BOSKERMA+於+14-11-11+發表計

原帖由 曈曈媽咪 於 14-11-12 發表
學校旅團,我唔太熟,我只知正统童軍係要著黑色((綁帶))皮鞋,
如返學鞋係綁帶黑底都可以,因真係有試過有 ...
當然啦,縛帶鞋係基本

公爵府

畀面勳章

引用:想問係佐敦童軍總會買一套制服大約幾錢架,

原帖由 BOSKERMA 於 14-11-11 發表
想問係佐敦童軍總會買一套制服大約幾錢架, S.1 著, 學校淨係話出去買制服, 但冇講帶幾錢

...
幾百

男爵府

回覆:快樂 的帖子

原來只買左恤衫,短褲,皮帶,帽,鐵章, 童軍章, 香港同九龍章, 童軍手冊同圍巾個套, 總共$255, 點解唔買埋冷衫嘅?

伯爵府

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章

回覆:BOSKERMA 的帖子

穿學校外套得啦

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

Charlotte_mom 發表於 14-11-12 08:58
恤衫好多人懶釘章,就會一年四季都著短袖。冬天加冷衫
噚日喺街市補衫檔見到個阿媽拎咗一堆章 (約6個) 去叫人車章

男爵府

引用:Quote:Charlotte_mom 發表於 14-11-12 08:5

原帖由 小倩 於 14-11-13 發表
噚日喺街市補衫檔見到個阿媽拎咗一堆章 (約6個) 去叫人車章
咁搞笑, 講明先, 唔係我嚟架

首頁

尾頁

跳至