心聲留言

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

報應

子爵府

Re: 報應

好彩我個個亞嫂都好好人啫!算啦,無話有無咩報應既,EVEN佢之前把口唔收,家吓佢有病,至少我諗佢都識得收吓把口, 你同你奶奶至少有安靜日子過~! 算係咁.如果佢態度改好咗,無再咁口衰,你都無需再記前事,得閒關心吓佢都好既... 至少有機會改變吓佢,改善到大家既關係!

禁止訪問

大宅

係呀!我真係相信"因果縱橫"
做壞事的人上天一定教訓她

學懂凡事感恩和感謝,孩子終身受用不盡

別墅

基督教的世界裡, 充滿了"包容" 和 "寬恕" , 如果可以的話, 把心中的問題向她講出, 希望她明白, 即使她不接受, 你也做了應做的..... 如果引用佛教的說話, 或可用: 解鈴還須繫鈴人!

希望大家唔係"鬥有幾毒", 而係"鬥有愛心".....
我們應該感恩 神的話語令人清醒

禁止訪問

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

換一個角度佢其實都好慘,恨要BB,但偏偏無,可能佢比較小心眼,見到你有個BB女,個心理咪唔平衡囉,或者佢驚人地睇唔起佢,話佢無得生,佢咪先發制人講左人地先,其實咁樣做人都算悲劇人物,你寬容D待佢,嘗試下幫佢,如果唔得咪由得佢講囉,都無辦法。

大宅

I agree do good receive good! God could see all.

侯爵府

我都唔明
之前恨左好耐都未有栗子
見到人地D小朋友,
愛到發狂

象牙宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

carman_ay,

我記得你先前post過出嚟講你大嫂,都知佢為人好惡毒,既然佢都已經咁慘,你唔好諗呢D係佢既報應,諗呢D係佢既不幸,咁我哋既心就會安樂一D.

別墅

報應.....唔......其實有邊個人無做過壞事呢?

如果妳想同佢改善關係,妳都可以用第二個角度睇妳阿嫂,其實佢都好可憐....一個女人身體吾可以生BB,對佢來說一定吾好受,妳係女人妳都會好清楚,佢咁樣話妳囡囡.....可能係無人既時候....佢會底頭流淚........現在佢身體有病,試下比多d關心佢啦^______^

如果妳真係接受吾到佢....妳同囡囡真係少d見佢!

瑪瑙宮

畀面勳章 BK Milk勳章

我覺得唔係得大人有"度記"小朋友都有, 佢響我bb出院日日都好人大聲講野, 又扮野, 明知個bb睡覺佢都照做, 點知佢響上年打邊爐比滾水整到, 雖然距離幾年, 我都會相信 " 惡有惡報,若然未報, 時辰未到"
我相信,真正在乎我的人,是不會被別人搶走的。無論是友情,還是愛情。

當你長大,你慢慢學會幾件事情:有些人不必理會,無論他說什麼,
做什麼,多麼幼稚,又多麼討厭,真的不需要在乎。

有些人永遠成不了你的敵人,不必抬舉他,這種人太看得起自己了,以為拼命攻擊你,
傷害你,就能夠被你所恨。

洋房

惡有惡報

複式洋房

carman_ay,

原諒她吧!佢只係太可憐才這樣說吧!不過你奶奶個句野好好笑我睇完笑左出黎呀.... :lol:

我奶奶仲話"惡有惡報,若然未報,聽日記得買蘋果日報"

首頁

尾頁

跳至