嬰兒食譜

跳至

首頁

尾頁

民房

我試過放第2餐粥落暖壺(中午11點

別墅

Re: 您

I think it's better to use thermal pot than the traditional pot for keeping wram. I tried to keep into thermal pot for 2-3 hours once after boiled. My maid always cooks again for another meal as we use rice cooker.

子爵府

2019新春慶豚圓

我會放第2餐粥入雪櫃, 食之前蒸番熱.

子爵府

因為天氣開始漸暖,為左避免容易變壞,我依家就會分開兩餐來煲。

該用戶已被刪除

伯爵府

我會買一個小的電飯煲仔(可以煲粥個種),一次過煲兩餐粥,留起一碗放入雪櫃,到差不多晚餐時間,我便再用電飯煲再弄熱粥仔囉!
世間最美妙的事情,就是擁有一個溫馨的家庭。我們可自然從容地回到家中,無拘無束地被家庭接納為其中的成員。 ;-) (維斯各特)

別墅

BB幾大才一日食兩餐粥.

大宅

I agree with De'vilbbb, baby can taste different foods daily.

De'vilbbb 寫道:
我都係分開兩餐煲, 一來新鮮 D, 二來兩餐配料可以唔同
無咁悶.

男爵府

SUNLAN,

我平日都係咁做, 冇問題wor, 會唔會係個暖壺唔好呀, 我用thermos真空壺, 就算9小時, "到"出來都好熱, 不如你轉個真空壺, 睇下得唔得!
[管教]必須建立在母子間信任,關懷, 溫柔的基礎上, 至能達到良好的效果. 親情的溫暖比嚴格的管教更為重要.

首頁

尾頁

跳至