論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 醒目開學勳章

你屋企印印會唔會成日同D鄉理交換D衫著返屋企架~~~

我個印印唔係無衫著(佢買左好多衫架,我又有俾衫佢),不過佢都好鍾意同D朋友交換衫著,一放假出街O個件同佢返到屋企O個件通常都唔同O既;有時佢洗完D衫(無用乾衣機),咁掛起度我實睇到咪知囉,佢話係佢朋友O既~~~
如果你地印印係咁,你會點呢?(我由得佢,因為佢下個月九號都走囉)

大宅

Re: 你屋企印印會唔會成日同D鄉理交換D衫著返屋企架~~~

angelfan07,

我無留意呢個問題,但如果個工人有同朋友交換啲衫著,咁有咩壞處呢?請指教.

侯爵府

Re: 你屋企印印會唔會成日同D鄉理交換D衫著返屋企架~~~

因為我常見她拿別人的衣服回家洗~~~~~~

侯爵府

好彩依家無"沙士",如果係"沙士"期間,你話怕唔怕呢?~~而且我又唔知道佢D朋友是否乾淨~~~

複式洋房

唔.....如果個印印有體臭.....咁都幾係野窩!

大宅

我賓賓以前都會咁做, 最慘佢穿唔晒個d仲會寄番佢老家, 所以依家我唔比佢用洗衣機, 只可ironing,

大宅

angelfan07 寫道:
因為我常見她拿別人的衣服回家洗~~~~~~

我初時以為你個印印只係著住一件人哋嘅衫回來,原來佢將你屋企當做洗衣舖,咁你下次就唔好畀個新工人用洗衣機喇,因為大部份工人都係用手洗自己啲衫的,如果佢哋知道你工人有洗衣機用,仲唔叫佢同佢哋洗衫咩.

首頁

尾頁

跳至