懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

請問係仁安 join o左佢 package, 咁走佬袋要帶 d 咩 ?
謝謝 !!
lokyee129 該用戶已被刪除

洋房

原文章由 jihealthybb 於 08-3-24 01:34 發表
請問係仁安 join o左佢 package, 咁走佬袋要帶 d 咩 ?
謝謝 !!

我啱啱生完﹐要帶睡衣﹐bra、skin care﹐如果要沖涼就帶大毛巾, 出院時帶bb衫同埋自己衫

醫院供應﹕網衭、床墊、牙膏、牙刷、小毛巾、生理沖洗器、腰封(我開刀送埋)、熱水、杯

嗰度d護士同阿嬏全部都好好人﹐真係幾好ga!

別墅

唔該晒兩位呀.

咁使唔使帶膠盤幫 BB 抺面 & pat pat ?

妳o地係作動但又未生得時, 係咪一入院已經開始計 package o既服務o家 ?

大宅

原文章由 jihealthybb 於 08-3-25 12:50 發表

咁使唔使帶膠盤幫 BB 抺面 & pat pat ?

唔駛。
餵完奶醫院會提供濕紙巾比你同BB換片用。

大宅

請問你吔看哪一個醫生?是否可以介紹下,謝

大宅

畀面勳章 大廚勳章

我三月剛在仁安生完,基本上都不用預備甚麼,他們提供的東西十分足夠,唯一後期我用夜用衛生巾代替佢地提供孕婦衛生巾,因為比較清爽。 其餘睡衣租的,要二十元,食物也不錯,可接受,姑娘﹑嬸嬸更是有禮貌,態度可親,十分專業。

大宅

请问醫院供應的是否包係package入邊, 有邊的要自己比钱?

原文章由 bonyll 於 08-3-24 15:10 發表

我啱啱生完﹐要帶睡衣﹐bra、skin care﹐如果要沖涼就帶大毛巾, 出院時帶bb衫同埋自己衫

醫院供應﹕網衭、床墊、牙膏、牙刷、小毛巾、生理沖洗器、腰封(我開刀送埋)、熱水、杯

嗰度d護士同阿嬏全部都好好人﹐真係幾好ga! ...

男爵府

我將會在仁安生(開刀),請問:
1醫院提供的孕婦衛生巾足夠嗎?是扣還是貼的?
要不要自己帶定一包?

2是否醫院全包幾天的嬰兒衫及奶粉?只帶嬰兒出院衫?

3醫院會不會收咗驗血報告?要影印多一份嗎?

希望有經驗的朋友可指教!

珍珠宮

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

唔洗帶膠盤幫 bb 洗 pat pat 既, 果到有 nurse 幫 bb 沖涼, 如果 bb 柯左便便, 有用不完既濕紙巾比 bb抺.

我當年響仁安生, 都冇刻意執走佬袋, 最緊要帶入院信, 其餘既野, 講真,有錢就買到. bb出院的那套衫可以叫老公臨出院帶來又得, 一早帶定又得.

大宅

畀面勳章 大廚勳章

回覆 #2 bearcat2003 的文章

1.他們提供的是貼的,我都是開刀生,用不完的,不用自己帶去。
2.是啊~bb的東西不用擔心
3.醫院會收了你的驗血報告,他們自行影印
希望可以幫到你

大宅

畀面勳章 大廚勳章

原文章由 bearcat2003 於 08-3-27 18:07 發表
我將會在仁安生(開刀),請問:
1醫院提供的孕婦衛生巾足夠嗎?是扣還是貼的?
要不要自己帶定一包?

2是否醫院全包幾天的嬰兒衫及奶粉?只帶嬰兒出院衫?

3醫院會不會收咗驗血報告?要影印多一份嗎?

希望有經驗的朋友可 ...

1.他們提供的是貼的,我都是開刀生,用不完的,不用自己帶去。
2.是啊~bb的東西不用擔心
3.醫院會收了你的驗血報告,他們自行影印
希望可以幫到你

禁止訪問

好媽媽勳章

大宅

膳食唔駛Join package, 因為實食唔晒, 而且選擇反而少左.
我兩個囝都係仁安生, 第一胎04年join package, 食左三分二, 當時收六百幾.
第二胎07年,散叫, 頭尾兩日(中午入院和中午出院)食左兩餐, 中間兩日, 每日食四餐,都係叫四百蚊度. 而且選擇多些, 在餐牌想叫咩都得.
而且就算順產, 頭幾日d瘀血未清, 根本就唔適合進補, 最緊要清淡. 同埋唔知點解佢地產婦餐單朝早會有粥, 我阿媽話坐月唔食得粥, 會有風架.

[ 本文章最後由 la5711 於 08-3-27 23:56 編輯 ]

大宅

畀面勳章 大廚勳章

原文章由 lokyee129 於 08-3-27 23:46 發表
係呀
我都係打算join 1080個個
始終生完都要補返下架嘛
另一個係 780蚊好似
都係差幾百蚊, 可能一世人都係一次
因為唔想再生多個~哈哈
所以一次....食豪dd啦~~

同埋我覺得最重要唔使媽咪拿飯去俾我
唔使佢咁辛苦呀 ...

他們有提供孕婦膳食套餐,我就由媽媽送飯給我,不過我都會order他們的早餐,他們的食物和茶餐廳一樣水準,你可先問他們拿餐單先決定是否join。

首頁

尾頁

跳至