產前產後

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第三回 我的育兒心得勳章 夏天玩到顛 畀面勳章 大廚勳章 親子達人勳章

有冇媽咪在屯門明愛母嬰健康院做產前檢查

我今日打電話去問, 原來不可以電話booking, 要自己
親自去排隊, 我想問各位媽咪每一日有幾多個籌, 你哋
又幾點去排呢? 還有你們是否工作的, 可否叫醫生開一
日的sickleave紙呢?

男爵府

Re: 有冇媽咪在屯門明愛母嬰健康院做產前檢查

o下......?!
乜唔得架咩?我第一胎第一次去check係打電話約架喎!

大宅

第一次好似一定要親自去或找人去book, 好似要帶媽媽身份證 & 爸爸身份證 copy, 第一次產檢(新證)起碼要預half day, 之後大概一個鐘頭都ok.

大宅

你親身book咗之後,佢會約你幾時睇第一次,不是即時派籌的。所以我唸book時間係冇得取檢查証明。

[img align=right]www.yahoo.com.hk[/img]

大宅

我嗰陣時都係親身排隊,冇聽過話有得book嫁喎,去到係派籌嫁,邊個到就邊個先嫁,不過隔離嗰座婦產科就唔洗攞籌,可以book時間,唔洗排隊,佢話幾點到就幾點到,不過就要比錢睇囉
頌恩99年3月8,穎恩05年5月2,浩宏06年12月31 頌恩穎恩網頁

大宅

但會不會已更改呢,因我的情況都是先book了,佢話你知幾時返來可以做第一次檢查,通常第一胎都是在星期二或五,所以都冇話派籌。
[img align=right]www.yahoo.com.hk[/img]

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

我第一次係親自上去book ,跟住一個星期就再去,不過我準時上午9:00到,都已經第廿幾號籌,所以早半個鍾去會好d,第一次檢查要抽血同驗子宮,早知有得抽血我就吾洗去私家抽咁貴啦..最好係兩個至三個月做第一次檢查,我去做第一次檢查時有左3個月,跟住安排我去做一次超聲波,之後話可以一個月檢查一次,通常係星期二上午或星期五下午,可以自己揀架....

首頁

尾頁

跳至