意見反饋
義工

婦女醫護 今日: 2|主題: 31200

跳至
西醫陳麗燕,好嗎?

別墅

國民生產總值:560

西醫陳麗燕,好嗎?

我想找他接生,唔知有冇人睇過佢呢?他細不細心,手勢如何呢?

大宅

國民生產總值:4029

Re: 西醫陳麗燕,好嗎?

我是找她開刀的, 細心就一般啦(因太多人睇), 不過手勢唔錯, 我開刀傷口一路都沒問題出現, 而且她幾Nice, 收費又便宜

子爵府

國民生產總值:12630

2018勳章

我就順產, 幾好!!在九龍法國生, 埋單5日4 夜17,000到, 佢地好準時架, 真係佢一到, 我就即時生架.

大宅

國民生產總值:3004

我都係順產, 在法國生, 5d4n around 18k, 幾平o架, 加上睇埋BB喎, 佢經驗好好, 傷口"縫"得幾好, 我好多朋友都睇佢(婦/產科), 但就比較多客囉成日.

男爵府

國民生產總值:7321

我都想知收費,如每次驗查費用啦,有否包2d/3d/4d,因我成日都聽到0的媽咪講照幾d,包維他命等.17/18k是否已包醫生及住院費呢?仲有地址!

大宅

國民生產總值:3463

She is very famous ga wor !
:sm: Auntie_Winnie

複式洋房

國民生產總值:392

我係開刀, 每次檢查費用$450 (2d, 葉酸&鈣片)

660203shirley 寫道:
我都想知收費,如每次驗查費用啦,有否包2d/3d/4d,因我成日都聽到0的媽咪講照幾d,包維他命等.17/18k是否已包醫生及住院費呢?仲有地址!

男爵府

國民生產總值:7321

其實各位媽咪推薦太多婦產科醫生,但有讚有彈,收費各有不同,相差頗大,所以有時會問收費及服務.

別墅

國民生產總值:560

以我所知Dr.陳麗燕,順產收7000,開刀收9000,包巡房

大宅

我在法國開刀, 5日4晚, 全身麻醉,埋單2萬6 (全部計晒), 算幾抵

地址 : 旺角華僑商業中心13樓A室
電話 : 2395 5131

別墅

國民生產總值:972

我不敢評論她生仔手勢,因我未幫親過佢生仔,但我2002年的割息肉手術是她幹的,結果? 一年後我到浸會做婦科檢查時發現上次手術她只割去粒肉,但根仍留在子宮,所以一年時間粒息肉已達3CM大,主診醫生説,很大機會是上次剩餘的手尾,佢到未見過一年可以大到3CM,所以又要做多次,錢係其.一年做一次全身痳醉喎,去旅行都未必有咁密啦

別墅

國民生產總值:972

我的只是個別CASE,亦唔可以確定問題所在,所以就好大家聽聽罷了,因為最終無結論問題在何處,可能我的營養太好吧了.

大宅

國民生產總值:4389

我都未搵過佢接生,
但係就搵過佢做婦科檢查,
個人覺得佢d手勢就麻麻le.
比佢檢查......總之覺得唔多舒服law......
而且之後話比自己聽...........無下次.........

男爵府

國民生產總值:6652

我都未搵過佢接生, 但係就搵過佢做過一次產前檢查 (因為我自己睇開個醫生放假, 所以朋友介紹我睇佢), 我覺得佢唔係咁有禮貌, 好似好趕時間咁, 做得好快唔夠細心囉 ! 我都係睇完一次之後無下次.........

男爵府

國民生產總值:9528

我有找她做婦科檢查,耐性唔多夠,可能大家是女人,我說痛,她只叫我放鬆。

上年我作小產找她檢產,先給我一星期病假休息,一星期後證實須要刮宮,她只是寫信給我到QE做刮宮,並無向我提出親自操刀。
親子王國日誌以外之網誌連結已被刪除

洋房

國民生產總值:41

我本人係睇馮建剛醫生的, 第一次睇佢會好詳細, 你會覺得佢好好, 之後就麻麻地, 唔夠細心, 而且表現得又cool又寸, 問佢野, 多數是問一句答一句, 而且有時會黑口黑面, 雖然婦科醫生既手勢和知識係好重要, 但服務態度都同樣重要, 因為會影響你整個懷孕心情. 請問有無人都係睇佢, 是否有同感?

大宅

找03年年尾都是找她在法國開刀生的, 五日四夜埋單二萬八, 我覺得佢都ok, 以佢收啲價錢來講算唔錯了, 唔會是那些只顧賺錢的醫生

複式洋房

國民生產總值:186

我以前都有睇過陳麗燕, 佢係好多人睇,但我覺得佢麻麻!有d求其!
°∴☆. •°∴° •°∴ ☆. •°°∴☆. •°∴° •°∴°∴☆. •°∴° •°∴ ☆. •°°∴☆. •°∴° •°∴ ☆. •°°∴☆. •°∴° •°∴ ☆. •°☆. •°°∴☆. •°∴° •°∴ ☆. •° Don't try so hard, the best things come when you least expect them to. 不要太努力去找,最好的東西是在你最預計不到的時候出現。

男爵府

國民生產總值:7076

我都睇左兩次佢產檢,,二次都問我係乜野綱絡,,因我覺得咁問係想知我係邊度生,,而我冇答佢,,兩次都覺得佢好趕時間,,同埋唔願答我問題,, 連BB 大約SIZE 都話度唔到,,每次比超聲波既相都一面係頭頂 + 一隻腳 / 睇極都唔知乜東東,,我上次係政府照,,係全身既相,, 幾得意啊,,咁既服務完全唔得,,所以我下個月會轉另一女醫生....

洋房

國民生產總值:97

I also think that Dr. Chan is 係咁有禮貌, 好似好趕時間咁, 做得好快唔夠細心囉. Also, I need to wait for her for 2 hours every time, as all of you know, for a pregnant woman to wait for 2 hours is very very long...

跳至
  • 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.