意見反饋
義工

產前產後 今日: 5|主題: 240808

有沒有人看過何樹勛醫師?

大宅

國民生產總值:3170

有沒有人看過何樹勛醫師?

我太太小產,昨天看過何樹勛中醫,他看病的方法有些特別,他先為病人把脈,大約兩分鐘,寫下一些提示,再由他的徒弟較年輕的醫師進行詳細的診斷,我看他的華夏保健中醫院有很多人看他,但價錢比較貴,要180兩劑藥,不知有沒有看過他,口碑如何?

男爵府

國民生產總值:8209

Re: 有沒有人看過何樹勛醫師?

我而家都睇緊佢, 佢都幾 ok..! 我覺得佢 d 藥比較溫和...! 佢個人就好冇耐性, 問多句, 有時都比佢話 ka...! 其實180 兩劑藥, 唔算太貴, 因為有 4 日藥 woo....! 我聽講好多癌症病人睇佢 ....!

子爵府

國民生產總值:10078

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我好多年前都有睇過佢,不過最唔滿意既地方就係...唔係獨立診証,一次過叫晒成10個人入去,所有野都比其他病人聽到晒;未必係佢自己診証,好多事都係佢D徒弟睇;佢份人好冇耐性,好佢講,冇你講,好多時仲要寸你tim  :-x

複式洋房

國民生產總值:387

我在年多前小產後開始睇佢,而家再有孕都仲睇緊,佢係冇嘜耐性,但真係幾好,睇佢都明顯有好轉,我第一前去睇真係好似睇相,我末講佢都知我睇嘜。

伯爵府

國民生產總值:18444

如無記錯,佢係我小學時既上午班校長
世間最美妙的事情,就是擁有一個溫馨的家庭。我們可自然從容地回到家中,無拘無束地被家庭接納為其中的成員。 ;-) (維斯各特)

大宅

國民生產總值:1030

stanleypyk

我上次小產後,亦經朋友介紹去睇佢!但如其他媽咪comment一樣,好"吋".問多少少都唔知點咁!所以去咗一次就無再去,因為我覺得醫生有時要作小小心理輔導,更何妨要預約好耐,又唔係收得平,何苦呢!
後來我索性自己多做運動,KEEP好身體.我現在還有一個五個月大的BB呢!多錫錫老婆,因你都係一個好"醫生"!

大宅

hi,
請問看何樹勛醫師或看他的其他輔手如唐玉蘭醫師等,是否效果相同,是否何樹勛會看得比較好?

男爵府

國民生產總值:8209

唐玉蘭都ok ka, 佢比較有耐性! 不過可能信心問題, 始終覺得睇何樹勛 好d , 我而家有 bb, 我調理身體時會睇唐玉蘭, 但如果唔舒服就睇番何醫師...!
好似最近, 咳了成個星期, 初初睇 唐玉蘭, 最後都係睇番 何醫師, 食左兩劑蘗...而家止左咳了.....!

版主

國民生產總值:72835

2018復活節勳章 2018勳章 KMALL特別版勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 BK猜猜猜慶中秋 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我好多年前有去睇過,
不過睇左兩次無再去,
一來唔鐘意係佢把完脈問多兩句都唔得,
變左完全唔知自己有咩事•
二來剩係寫張紙仔比 d 徒弟開藥,
雖然個班係佢 d 徒弟o者,
但係開o既藥係咪真係岩個症呢,
真係不得而知•
好彩我遇到而家睇開o既中醫,
佢由我肝腎有少少問題,
醫到我連女都生埋,
重要我陀住個女其間有咩唔妥上去把脈,
只要無開藥就分文不收,
或者係食左 d 藥有咩問題,
都可以打佢手機問佢有無事需唔需要停藥,
佢完全好樂意慢慢咁解釋比我知•
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

大宅

我太太上月小產分別看何樹勛及唐玉蘭醫師,中途患了點傷風,已聽從他們的建議戒口,但至今已看了四、五次,喝藥已差不多有二十天,但沒甚大進展,請問有沒有其他人看過及要看多少次才好,因為時間太長變得失去信心了。

大宅

國民生產總值:1030

why do you so insist in seeing those doctors?? My suggestion is to go to see the private doctors at once and take some medicine. After the cold is over, you can go to see 何樹勛 again for 調理身体. Otherwise, you wife will become weaker.

大宅

請問看過何樹勛的朋友,他們的醫師通常說慢慢幫病人調理好身體,好像沒有限期似的,不知有沒有人試過由醫師的口中,知會病人已完全沒有問題,可以不看症了,否則調理的時間好像永沒完的,一年半載也有可能,但每天都要喝藥,真是很悶,另外他們又要求戒口,範圍很廣,生果大部份如蘋果、橙等不能食,菜只能吃菜心,肉只能吃魚及豬,其他大部份食物不能吃,我想這樣豈不是令身體不夠營養,因為太清淡了。請問有沒有人看何樹勛三個月以上,因我太太看了差不多一個月,但沒大好轉,是否要很長時間才會見效?(只是小產後的一些調理)

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.