跳至

首頁

尾頁

伯爵府

wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 畀面勳章

通常着黑皮鞋定係白波鞋?Thx.

大宅

畀面勳章

引用:通常着黑皮鞋定係白波鞋?Thx.

原帖由 LilianLegend 於 14-11-22 發表
通常着黑皮鞋定係白波鞋?Thx.
我大囡出年就開學,都諗緊呢個問題。文具我唔會買太多,最緊要入多幾舊擦子膠,事關澳洲果啲冇舊擦得乾淨 黑白鞋都會買Dr Kong因為佢有少少扁平足。

大宅

畀面勳章

回覆:LilianLegend 的帖子

平時返學著黑皮鞋,星期五sports day著predominantly white joggers

伯爵府

wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 畀面勳章

引用:平時返學著黑皮鞋,星期五sports day著pred

原帖由 Einet2009 於 14-11-22 發表
平時返學著黑皮鞋,星期五sports day著predominantly white joggers
公私校都係黑皮鞋?

大宅

畀面勳章

引用:Quote:原帖由 Einet2009 於 14-11-22 發表

原帖由 LilianLegend 於 14-11-22 發表
公私校都係黑皮鞋?
我未見過唔係黑皮鞋嘅學校,句括公/私。你擔心嘅最好check清楚

男爵府

引用:Quote:原帖由 Einet2009 於 14-11-22 發表

公私校都係黑皮鞋?
我個女讀私校 返學鞋係啡色

子爵府

親子王國15週年勳章

我小朋友公私校都讀過,都係綁繩黑皮鞋。

伯爵府

回覆:有咩小學生用品要買去OZ?

咁真係好似多數係黑皮鞋,謝謝大家.

伯爵府

引用:Quote:原帖由 LilianLegend 於 14-11-22 發

我未見過唔係黑皮鞋嘅學校,句括公/私。你擔心嘅最好check清楚
咁你小朋友有體育堂果日着波鞋?定係帶去换?

大宅

畀面勳章

咁你小朋友有體育堂果日着波鞋?定係帶去换?
星期五係著返去,如果週中另外有PE堂就帶返去換

大宅

引用:Quote:原帖由 LilianLegend 於 14-11-22 發

唔同state唔同,係ACT,唔使一定著黑皮鞋。其實我知有d係NSW 的學校都係唔識著黑皮鞋的!

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

我仔學校著白波鞋, eraser 同文具我買 smuggle. 擦得好乾淨.

公爵府

引用:我仔學校著白波鞋, eraser 同文具我買 smu

原帖由 lovemy2kids 於 14-11-22 發表
我仔學校著白波鞋, eraser 同文具我買 smuggle. 擦得好乾淨.
我見smuggle 有个pencil case 幾好,亦糸hot buy item.

Birth 15/3: W:4.2kg  L:52cm HC:37.5cm
Day 09: W:4.37kg  L:55.5cm HC:37cm
Day 46: W:7kg L:62m HC40.5cm
Day 82: W:~9.2kg L:~66cm
Day 112: W:~10.4kg

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

引用:Quote:原帖由+lovemy2kids+於+14-11-22+發

原帖由 Mrs.Kangaroo 於 14-11-23 發表
我見smuggle 有个pencil case 幾好,亦糸hot buy item.
我鐘意 smuggle, 大部分價錢合理,品質唔錯,設計又靚

公爵府

你小朋友幾年級,佢地yr3先開始拎文具返學.
擦膠我都係買黎屋企用

公爵府

你真係要準備的話,不如睇下你間學校有冇d咩活動,咁你可以準備定d衫.

首頁

尾頁

跳至