心聲留言

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

無見個仔三個星期, 佢唔認得我…..

早排亞仔(19個月大)去左我個妹(馬來西亞)度住左3個星期, 我一去到果面機場時佢唔認得我, 佢係咁攬住我個妹, 用好奇怪嘅眼神望住我, 我抱住佢坐車, 佢成個硬哂太咁, 又不時望吓我, 好似諗緊呢個人咁熟口面, 係邊個嚟呢??? 當時個心真係拿住拿住, 到夜晚同佢瞓先至好d.
不過佢唔係香港果陣雖然有掛住佢, 但係真係好爽, book 哂3個weekend同d friend 去玩, 佢出年又會去果邊玩. 咁我又有得wet 過. 哈哈, 好似好衰咁.

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Re: 無見個仔三個星期, 佢唔認得我…..

嘩,你果然係Superman喎!
俾著我,打死都唔願同個仔分開,
仲要3 weeks?!
UNBELIVABLE!!

我個女今年八歲,都係試過一晚唔係身邊,
仲要係夾硬俾我媽夾左返佢屋企過夜!
我個仔就更加唔洗講啦,得個15個月,
真係3個鐘都唔得呀!

侯爵府

我地兩公婆都覺得ok喎, 間唔中有個break過返d 兩人世界, 同埋佢係婆婆湊開, 而我個妹又有兩個女同佢玩, 我不知幾放心. 不過好多朋友都話我咁都得.

象牙宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

你果然真係superman,我同我老公都係試過一次放低亞女比工人湊,我o地去台灣旅行,都只不過係幾日,個幾日我都不知幾心掛掛,成日打電話返香港check住check住,後來我同老公都無試過一齊去旅行,一係我自己同朋友去,留低老公湊囡囡,如果去長時間旅行,我一定帶埋囡囡,因為我唔放心人o地湊囡囡。

侯爵府

我諗係因為我亞媽湊而唔係工人湊, 所以放心好多嘅. 我上年都去過布吉玩五日. 當時佢仲細d , 仲無咁掛住. 不過我等佢大d 我就會帶埋佢去.
死啦, 講吓講吓我好似非一般媽咪咁, 我係咪要檢討吓.

侯爵府

Super-Man
你個b幾大呀
我舊年同栗子爸爸去函五天旅行
栗子由栗子婆婆照顧
當時佢19個月
點知佢晚晚聽到門口有聲就叫媽媽
仲晚晚發夢哭醒
我相信以後都不能唔帶栗子去旅行啦
該用戶已被刪除

男爵府

幾年前我去左US 開會 (only one week)..我仔仔接機時都有咁既情況, 唔肯我抱同冇比我eye contact...我都有d覺得唔開心, 但佢好快就"recovered " 番..

我仔既nurse 同我講話係小朋友既 "revenge" 黎架...佢地想比個message 比佢地既care takers (usually parents) : Why did you leave me? .....(哈哈......)

大宅

我老公和個女分開左1年
我同個女分開左半年
見番面也不認得
初時我傷心到喊
But 給D時間大家相處
她便從新接受番自已
依家她"痴"住我"痴"到我覺得她煩
So don't worry too much
學懂凡事感恩和感謝,孩子終身受用不盡

侯爵府

栗子媽媽 ,
我去旅行果陣時佢得11個月, 我媽咪都話佢有望住個門口叫我, 而上次佢去我個妹度就大咸左一晚第二日就無事, 我打電話比佢, 佢都掛住玩唔聽, 我都好唔捨得佢去我個妹度咁耐架,但係係香港又無人湊, 我媽咪又好想見個女同d孫耐d, 所以下次都應該會係咁耐.

茵茵,
我個仔唔係好獨立, 佢跟婆婆仲多過我 同埋有得玩就邊個都記得.所以我成日同老公講第二時佢返學一定唔咸.

首頁

尾頁

跳至
熱門主題