嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

妳地餵奶時會唔會睇住電視既呢﹖

餵親奶都要成個鐘, 連埋掃風抱多陣先放落床仔, 都成個幾兩個鐘, 妳地會唔會睇住電視既呢﹖唔睇又好悶咁, 但係驚唔驚d幅射影響bb呢﹖

子爵府

Re: 妳地餵奶時會唔會睇住電視既呢﹖

kx, 我唔會睇電視架, 因為如果我睇電視, bb都會一齊睇, 我bb都試過飲奶飲成個鐘, 我都係專心餵佢食晒為止。
如果妳驚悶, 不如試下聽歌 or聽電台。
您好!由於親子王國及教育王國已禁止用戶於簽名檔內張貼來自其他網站之網誌、facebook群組或相簿等之連結,因此閣下簽名檔內容已被刪除。

大宅

bb出世頭一兩月時,因餵人奶,需要較長時間,我會早上睇有關bb書,中午聽收音機,晚上才睇電視.

==> 不過,其實應該多些與bb眼神接觸!

現在bb大了,不消十分鐘便飲完五安奶(奶粉),所以沒有以前的問題了.同時,開電視會令bb分心飲奶, 故現在我會turn off 電視!

大宅

我囡囡要睇住電視飲奶先唔喊同好fast食完,好怪ga.

ありがとう!!!

大宅

如果餵奶時睇電視, 1. BB睇埋一份 2. 會嘈嘈閉,唔比我睇。
:-D :-D :-D

水晶宮

2019新春慶豚圓

如果喂奶o既時間電視做緊新聞, 我多數都係睇電視. 朝早同夜晚最後 o個餐奶, 我會聽收音機或者播音樂.

首頁

尾頁

跳至