懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

生完bb後4個月開始甩頭髮,怎辦?

自從生完bb後,由第四個月左右開始甩頭髮,我現在仍是餵母乳的,會否有關?可以食些什麼有幫助? :

別墅

Re: 生完bb後4個月開始甩頭髮,怎辦?

我冇餵人奶,bb就五個月,都係大量脫髮,不過我朋友話係正常所以我冇特別理

男爵府

9-10個月會自然停止脫髮, 唔需要擔心或買甚麼補救.

子爵府

畀面勳章

我又係成日都甩頭髮, 呢排仲越黎越多(生完三個月)
唯有密d掃地喇

大宅

唔好用二合一洗頭水
有隻洗頭水叫"髮絲 Devos"用薑等精華做
very good for甩頭髮
係BK媽咪介紹我用
我用左之後無甩咁多
但不係度度有我在 To kwan Wan華潤x買
好大枝大概$6x-7x
學懂凡事感恩和感謝,孩子終身受用不盡

大宅

係咪生完就一定會甩?要甩到8-9個月後先停咁耐???
死啦~~我本身頭髮稀簿,咁甩法咪好易光頭?!
可否叫醫生開藥食防止甩髮的?

別墅

霖霖媽,

我都係一個母乳媽咪嚟架,而且由第三個半月左右開始甩頭髮,持續咗三個月到便漸漸回覆番正常份量,希望你都一樣啦,唔駛噤擔心.
[size=xx-small]大女 : [size=xx-small]9 Sep 03 - 3.57kg (52cm); 9 Sep 07 - 13kg (103cm); [size=xx-small]細仔 : [size=xx-small]5 May 05 - 3.89kg (50cm); 10 Jun 05 - 4.95kg; 9 Jul 05 - 5.52kg (60.5cm); 10 Sep 05 - 6.7kg (66.5cm); 15 Oct 05 - 7.32kg (68cm); 11 Feb 06 - 8.01kg

複式洋房

多謝咁多位媽咪的分享,我現在都定反啲﹗

至於洗頭水方面,我都已經用緊一隻「薑」精洗頭水,係「草本物語」的薑之精華洗頭水,在屈臣氏買的;在我懷孕時已用,直到現在,不過都似乎逃不過甩頭髮的情況。

首頁

尾頁

跳至