意見反饋
義工

嬰兒醫護 今日: 15|主題: 77718

3 個月bb, 一日共飲幾多oz奶?

洋房

國民生產總值:267

3 個月bb, 一日共飲幾多oz奶?

一日共飲幾多oz奶?

及, 你們的bb會否一次過飲哂樽奶(e.g. 6oz /5oz), 定係分 2-3次 飲 o架? 即飲2oz, 掃下風, er 了風, 才再飲?

民房

國民生產總值:104

Re: 3 個月bb, 一日共飲幾多oz奶?

in between 27-29 oz

I tend to let the baby take the lead, she drink as much as she can, when she stop to take a breath, I will take out the milk bottle and pat her back until she burb. :-P

別墅

國民生產總值:581

3個半月, 28-37oz, 我bb係2個鐘食一次o既, 所以每次只飲4~4.5oz 佢都好"猴扲"一次飲晒, 如果佢停左就唔再飲啦。
孩子是我人生最大支柱 - 工作累透時會想起他的可愛; 肚子喊餓時想到他吃得飽就好。 也許當父母的就是這樣子 ... site at babyhome

子爵府

國民生產總值:12520

我bb最近(三個月零10日)一日飲28-32安奶(6安士/3.5-4hour), 佢都係一口氣飲晒, 但好多時飲剩一安, 佢都唔飲了, 點逼都唔飲, 一日飲六次奶, 有三四次都會剩。

您好!由於親子王國及教育王國已禁止用戶於簽名檔內張貼來自其他網站之網誌、facebook群組或相簿等之連結,因此閣下簽名檔內容已被刪除。

子爵府

國民生產總值:11197

2018勳章 畀面勳章

My baby had about 30oz a day, she have to drink whole bottle stright away, she don't want any break when drinking.
Kirsten born at 31/12/2003 N/B Weight = 3.33 kg One Month = 4.6 kg Two Month = 5.37 kg Three Month = 6.11 kg Four Month = 7.3 kg (70cm long) Five Month = 8.11kg Six Month = 9.37kg (72cm long) 7.5Month = 10.9kg (24 lbs) 8 Months = 11.1 kg (24.4 lbs) 9.5 Months = 11.5kg (25.3 lbs) 10.5 Months = 11.8kg (26 lbs) 12 Months = 11.4 (25 lbs) 16.5 Months = 30 lbs 20 Months = 16kg (35.2 lbs)

子爵府

國民生產總值:10647

畀面勳章

25--27安

我會由得佢飲得幾多得幾多, 佢停左要抖氣果時我先幫佢掃風. 不過通常都飲到尾先停, 停左就唔會再飲lu. 我試過中途唔俾佢飲住幫佢掃風, 點知再俾佢 佢居然唔飲喎.

別墅

國民生產總值:557

我bb四個幾月大,每日都只係飲果20安奶!

複式洋房

國民生產總值:315

我阿女4個月零3個禮拜, 一日平均都係飲20至22安奶, 一日食五餐唧. 有時一日食到24安奶我都好開心啦.

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.