親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

畀面勳章 大廚勳章

東京邊度有BB野賣?

請問東京邊度有BB野賣? 集唔集中? Opening hour係點樣? 如果係千葉附近有冇?

女人是很脆弱, 但媽媽卻很堅強:)

珍珠宮

畀面勳章 大廚勳章

Re: 東京邊度有BB野賣?

up

珍珠宮

畀面勳章 大廚勳章

冇呀? 咁涉谷有冇? Thanks!

伯爵府

2019勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

其實係東京新宿有幾間佰貨公司, 好似 hk sogo 甘, 有 1 層全買小朋友既衣服
eg : time square / 三越 / 衣世單 (我吾識打正確既字) ...等等

大宅

BOBO128,
是否"伊勢丹"呀!

emmypun,
涉谷當然有小朋友o野賣啦,如果你見到"Disney Store"跟住就會見到"gap"再跟住見到一座購物中心"arco",個到成座都係賣小朋友o野架,有時間不防去行o下啦!
世上只有媽媽好,我就係一個好媽媽啊 :)

珍珠宮

畀面勳章 大廚勳章

BOBO128, 車路士

唔該晒你地呀! 希望到時行得晒. 我睇magazine話Parco好似分幾part, 不過只係提過賣大人衫果度.

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

To: bobo128

Yokohama Bayside Marina Factory Outlet - it has a kid's outlet with some clothes & shoes. And a ToysяUs - baby's household & toys. Clothes will be cheaper than department store, e.g. Edwin Jeans just Yen2000+.

伯爵府

2019勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

車路士,

yes ! thank you !

dear all,

我明天就出發去日本 !

dorchiu,

請問有沒有 Yokohama Bayside Marina Factory Outlet 詳細地址, 因為我有興趣去, 請 pm 給我 , thanks

emmypun,

you are welcome

大宅

BOBO128.
你有冇計劃去Grandberry Outlet呀?

伯爵府

車路士,

Grandberry Outlet 有麥好介紹 ???
有沒有詳細資料 ???

大宅

**GRANDBERRY MALL**
2000年4月開張的都內首家真正的郊外型購物區。具有美國風格的主大道的兩旁,除Outlet外,食品店、雜貨店、衣料品店、寵物店等共開設了79家店舖。
[主要店舖]REI東京BLACKSHIP STORE(戶外活動用品)/Villeroy & Boch(table wear)/Look! s OUTLET(時裝、雜貨、化妝品)/PF OUTLET(眼鏡、手錶)/Washington Outlet(鞋)等等
營業時間:10:00至20:00(食品店至21:00) 每月第三個星期三休息
交通方法:東急田園都市線[南町田]站下即至(從澀谷約費35分鐘)
Homepage:http://www.grandberrymall.com

**La fete多摩 南大澤**
於2000年9月開張。充滿南法布羅梵斯城鎮意境的空間,匯集了時裝、雜貨等受歡迎品牌的67家店舖以及餐廳、超市、寵物店等,盛況空前。
[主要店舖]COACH-FACTORY(箱包)/LAST CALL(NATURAL BEAUTY、VIVA YOU、Vert Danse等的時裝)/SAZABY-Outlet(包、雜貨等)/Franc Franc Outlet(雜貨)/adidas-FACTORY-(體育用品)等等
這裡離SanrioPuroland也很近,對那些已經逛遍都心的常客來說,順便到這裡逛一下,體會一下東京新魅力也是一個好主意。
營業時間:10:00至20:00(周五、周六為11:00至23:00) 不定休
交通方法:京王相摩原線[南大澤]站下即至(從新宿約費50分鐘)
http://www.lafete-outlet.com

大宅

賣小朋友個座應該是2號館,總之如果你見到"disney store"再行就係"gap"再繼續行就係"arco"o架啦!good luck!

emmypun 寫道:
BOBO128, 車路士

唔該晒你地呀! 希望到時行得晒. 我睇magazine話Parco好似分幾part, 不過只係提過賣大人衫果度.

伯爵府

車路士,

thank you for your inf.

我以前都有去過 (南大澤 outlet) , 我想問買 小朋友既野去 grandberrymall or 南大澤 which outlet 多 d ???

大宅

我只去過Grandberry Mall咋!所以冇得比較,不過Grandberry我覺得都好多小朋友衫賣,我新年去個時見到d衫都好平!個到好方便又好行,車站一出就係!值得一去!

伯爵府

hello !

today i go to 2 outlet, i buy too much bb clothes in grandberry mall ... thank you very much !

大宅

BOBO128,
Are you in Japan now?

伯爵府

車路士,

係呀 ! 我而家係酒店 online , 因為有 notebook !
明天我會去 disney !
今日係 grandberry 買左好多 gap & comm & avx 既小朋友衫, 多謝你介紹
我話既南大澤 outlet , 只有 miki house & nike , 沒有 gap & comm, 而且細 d , 我朋友講 2 個 mall 都有同 1 樣 pets shop, grandberry 貴 d.
而我喜歡行 grandberry mall 多 d

大宅

BOBO128,
嘩!你咁hi-tech去旅行都帶部腦去?題外話,請問係酒店on-line是否另收費用o既呢?另外想知你除o左係"gap" & "comme ca ism"入o左貨外有冇行到去盡頭個座,樓上賣童裝o既shop我新年時去因為on sale感覺好平,一千幾百yen都有交易,唔知依家是否都一樣呢?

伯爵府

我今次去日本係因為朋友出 trip 2 星期, 我同另 1 個 friend 一齊去 , 免費住宿 !!! 因朋友公幹, 所以有 notebook.而 online 正常係當打電話去當地費用計算 !
而我今次就特別 d , 因為間 hotel 係商務 hotel , 已經包全日 online 費用.
我有去睇, 但沒有買, 因為我吾知道係麥牌子...價錢 1500 yen up
有間 O 字頭, 係hk出口店好多, 所以我都沒有買此牌子...
我今日晚上, 仲行涉谷 blue lable & uniqlo 又買左好多...
我已經 full 左 2 個行李, 仲有 4 日係東京, 都吾知道點算

大宅

BOBO128,
只是睇你寫出黎已經流晒口水啦!總之記得繼續報料返來比大家知呀!

首頁

尾頁

跳至