親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

去長隆夜間動物園 / 酒店, 買Package 好定跟團好?

想搵個weekend 同兩歲囡囡及家人去兩日1夜玩呀! Thanks!

別墅

Re: 去 / 酒店, 買Package 好定跟團好?

自己去會貴D和麻煩D,跟團去到時己經天黑,看得唔清楚,這是我的經驗,如果我下次去,我會擇自己去,因長隆夜間動物園在4時開始可入去玩,看得清楚好多,如果是想看動物的話。

複式洋房

Re: 去長隆夜間動物園 / 酒店, 買Package 好定跟團好?

我去過日及夜動物園, 我是買中旅的長隆package +日間動物園ticket, 都ok, 但我建議唔好跟團, 又唔好買package, 全部分開買.
1. 有彈性: package全部唔改得, 分開買hotel 可以改, 到碼頭先買船票, 動物園ticket在酒店買有20% or 30% discount, package 所包的breakfast buffet & 碼頭接送 全部都有.
2. 天氣報告話這幾天no rain先去book hotel, 因為下雨d 動物唔出來, 又冇表演(全部outdoor).
3. 最好weekday去, 因為weekend 有很多local去, 要baby 陪你早1 hour 入場等表演, 等坐火車會好辛苦.
4. 長隆酒店門口到夜動物園側門行 1min,亞b 話要 sleep, 立刻回酒店, 貴d都算啦.
5. 日夜溫差很大, 要bring 外套, 最好 winter 去, 我january 去, 都有蚊.
6. 我覺得日間zoo 很大好好玩, 夜間主要睇表演.
7. 早船去, 到市鎮行完eat lunch($25-30 taxi), back to hotel 午睡, 入場 night safari, 第二天breakfast buffet後到酒店門口坐free shuttle到日間zoo, 坐回酒店坐free shuttle去碼頭. i think 已經很累, 不要再坐45min去萬...園, 更不必要join tour.

大宅

Re: 去長隆夜間動物園 / 酒店, 買Package 好定跟團好?

該哂兩位!

wmt,
請問動物園日頭都開架咩? 我以為剩係晚上開tim, 咁是分日間Ticket 同夜間Ticket 呢? 另外, 應在香港Book定酒店還是walk-in 就得呢?
仲有係你在(7)所講既市鎮, 即係邊樹? 因我自己未去過, 可否指教吓, 有咩食肆正呢?
最後, 坐船, 火車定巴士會方便D & 舒服D 呢?
Thanksssssssssssss!

大宅

annlok, 我剛去完番禺4days 返來. 我地就住祈福hotel, 個度有農莊, 俱樂部同食街好方便. zoo 係兩個黎ga, 我地就只去左日間ge (香江野生動物園), 無去夜間 (長隆), 因為我個女未夠兩歲, 黑mama都睇唔到mud 野, 睇表演佢又無心機,所以只去日間. 日間那個坐bus 睇動物係你旁邊行,好正ga !
我地係坐船ge, 可以起下身同去toilet.
晴晴媽媽

大宅

晴晴_媽媽,

Is there shuttle bus from 祈福hotel to 香江野生動物園 and 長隆 ?

大宅

晴晴_媽媽,

Thank You! 咁日間(香江野生動物園)同夜間 (長隆), 地點距離近唔近架? or 要坐幾耐車/咩車去架? Thanks!

複式洋房

AnnLok
去長隆最好坐船到蓮花港, 碼頭有酒店車接送(free), 約20mins.
如果你好肯定出發日, 又是weekend, 最好在中旅買定ticket, 怕你到時冇房. 你check 下, package & 分開買好似係同price.
日間(香江野生動物園)同夜間 (長隆) 大門口在同一個
地方. 一般酒店都會有車接送. 由長隆hotel 坐車到日& 夜的大門口約20mins.
長隆hotel 的正門行一分鐘到長隆夜間動物園 的側門.

兩個動物園 好唔同.
長隆夜間動物園 : 4:00pm 可入場, 先去餵長頸鹿 & 天鵝. 步行看動物, dinner, 入熱帶雨林睇飛禽. 天黑後坐小火車近距離看動物, 因為很多動物是夜晚才出來活動, 早上sleep.
then 看australia滑水表演, then 俄羅斯馬戲團, then magic 表演,

香江野生動物園 : 好大. 坐旅遊bus 走入不同的動物區, 近距離看動物, then睇elephant 表演, 有很多不同的雀鳥, 北極熊, tiger & lion 的 baby, 成百條crocodile, monkey, 飲新鮮搾的牛奶( 話),

複式洋房

如果買PACKAGE幾錢?包什麼?酒店价錢?是否包早餐和其他?有無好酒店介紹(平靚正)

侯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 好媽媽勳章

去長隆ZOO 一定要住長隆酒店, 若自由行就更加要住.
因為ZOO 四點就開場, 可以早D 入去.
睇完尾場表演AROUND 9:30PM-10PM 慢慢行返酒店休息.
正!
My name is Phoebe 我用手機上BK , 麻煩唔好點評問我野哦

公爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 畀面勳章

上年十一月, 去自由行去長隆, 間酒店真有五星級. 服務好好. 因為同女女及另外一家人去的關係. 所以二個小朋友午睡後才入去動物園. 並且個timing好好, 首先去餵長頸鹿, 之後看猩猩表演, 之後看水上表演, 有一小時去吃晚飯, 八時入去看馬戲表演.之後看晚間動物園. 回酒店大約10左右, 時間好好. 但三月份, 有朋友話我知永安做推廣, 大人399, 小朋友199, 入住長隆酒店, 包吃早餐(有白老虎陪吃)哈哈, 並且去百萬葵園及反斗公園等, 真抵, 我現在看緊何時做推廣, 同女女再去多一次添. :-x

伯爵府

2019新春慶豚圓 好媽媽勳章

I plan to go on 1st May. Chinese Travel package is $1632 (including hotel, breakfast buffet, ship fare) for 2 adults.
[管教]必須建立在母子間信任,關懷, 溫柔的基礎上, 至能達到良好的效果. 親情的溫暖比嚴格的管教更為重要.

"在人生道路上面對種種不同的困境時, 最困難不是要面對那個問題, 而是堅持一個信念: 向前看. 就算問題有多複雜都好, 只要你肯正面地面對, 一定可以克服. 當事情過去後, 回望整件事都是不外如是........................"

大宅

How old is your kid? She / He doesn't need a ticket? Is 1st May a good timing? We want to take my daughter there too...but afraid too crowdy as it is a LONG holiday for mainland, right?

首頁

尾頁

跳至