產前產後

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問有冇媽咪或準媽咪於懷孕期間不停有少少淺紅或棕色分祕物呀!

我而家快十五周,十三周開始有淺紅或棕色分祕物,有時多D,有時少D。期間睇過二次私家醫生,重入左二日醫院,以為無事啦!!
點知今早又開始有少少!
我聽人講有D媽媽直至生BB都會有呢D分秘物!
我下星期Book左Doctor, 而家都唔知駛唔駛早D睇!

複式洋房

Re: 請問有冇媽咪或準媽咪於懷孕期間不停有少少淺紅或棕色分祕物呀!

未隱定就會咁,頭3個月要小心d,多d訓床,少d郁動,有d人到生都有.

洋房

Re: 請問有冇媽咪或準媽咪於懷孕期間不停有少少淺紅或棕色分祕物呀!

CABA:

我鼓勵你盡早看醫生,因為起初我自己沒有留意,以為沒有事,點知最後小產了,故此為了安全起見,都是檢查好,因為很多原因會岀現這情況,所以小心D好,好好保重自己不
好太粗勞。

GOD BLESS YOU

別墅

Hi caba, I hope by the time you read this message, you have already went to see a doctor. I have spotting when I was pregnant and they doctor said to me it is ok but two days later I have a miscarriage. It is important that your doctor do a proper blood test and ultra scan to confirm everything is fine with your baby. Sometimes you may have spotting during the days you should normally have your period if you are not pregnant. Anyway, I wish you all the best and hope that you and your baby are both doing fine.

別墅

caba,

其實在整個懷孕期係會有呢D分秘物流出,但絕對唔係淺紅或棕色,所以你一定要盡早睇醫生,小心d呀.
[size=xx-small]大女 : [size=xx-small]9 Sep 03 - 3.57kg (52cm); 9 Sep 07 - 13kg (103cm); [size=xx-small]細仔 : [size=xx-small]5 May 05 - 3.89kg (50cm); 10 Jun 05 - 4.95kg; 9 Jul 05 - 5.52kg (60.5cm); 10 Sep 05 - 6.7kg (66.5cm); 15 Oct 05 - 7.32kg (68cm); 11 Feb 06 - 8.01kg

大宅

多謝大家關心。
我都睇左二次醫生同入左一次醫院。
BB現在好健康,其實已有四日冇事,但唔知點解尋日又有D有色分秘,今日又冇?
我明天會睇醫生架啦!
Thanks

大宅

caba,

我十二三周時都係咁, 後尾原來check到子宮頸有粒息肉,因而時不時損了流血,同個胎無關,你醫生有無同你check過呢樣呢?我而家間中都有(就來7個月),醫生話等生完先割.你可以問下你醫生有無呢個可能.

thb

男爵府

我就冇依個問題...你都係小心D啦~~~多D休息..

男爵府

caba,

我而家22週,兩週前都發現下面有少少粉紅色既分泌,第二日我即刻去睇醫生,醫生發現我子宮頸有一粒息肉,佢話粒息肉無損到,所以唔建議整走佢,佢話除非有紅色野出現,咁就一定要整走佢,不過整走佢要流幾日血。佢話好多孕婦都會有呢個現象,不過佢話好多人生完就會冇咗粒息肉。

我諗你都唔需要太擔心住,應該冇野既。等聽日見醫生,你叫佢同你check清楚啦。

首頁

尾頁

跳至