興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

民房

是否又一次蠢了上了sales的檔??

昨天買新手機時,個sales 介紹了紅外線,說買了以後就不再花錢download手機的鈴聲、遊戲、圖案等,可以"save"多d錢,我問她在什麼網站下載,她說有很多很多你回家上網就找到的,但買回來後在電腦上找到的全都是要比錢download的,請問我是否又一次蠢了上了sales的檔?

請問紅外線有什麼用途? (我是原全的不知如何用)
請問是否真的會有sales說的那些網址可downloan手機的鈴聲、遊戲、圖案等?如有請話比我知可以嗎?

多謝!

大宅

Re: 是否又一次蠢了上了sales的檔??

係有免費既網址可download手機的鈴聲、遊戲、圖案等,不過好多都係盜...唔方便o係度講。紅外線係用黎傳輸data(例如鈴聲、遊戲、圖案、電話簿) between computer and 手機,不過你既手機一定要有紅外線接收器至玩倒。

大宅

你買左個有紅外線既手機, 定係買左個紅外線收發器呀?

如果係買左個紅外線收發器, 就真係無咩必要囉. 因為你可以用notebook或者palm/ppc 去send. 多數notebook/palm/ppc都有紅外線收發器. 用紅外線send野要有d software先可以send到入手機.

個sales都無講錯, 不過有d誤導. 上網你搵咩野都會搵到好多野架啦. 不過紅外線send 鈴聲、圖案又唔係新野,好多年前都有呢d野玩, 起香港又唔common.

男爵府

鈴聲, 圖案, game及一d附屬應用程式都冇錯係可以download架. 妳部係邊隻機.

首頁

尾頁

跳至
熱門主題
醒 世 文 ... 2 3 4 5 6 .. 40