嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問打水痘針$450貴唔貴?

我在小西灣一間診所問過打一支水痘針要$450,但另一間就只要$80,有冇可能相差幾百元呀?

禁止發言

Re: 請問打水痘針$450貴唔貴?

男爵府

Hi 南靜,
我囝囝個醫生要$450,而我朋友囝囝打就$600,我諗o個間$80唔係呀?咁平,$80會唔會係extra醫生診費呀?
南靜 寫道:
我在小西灣一間診所問過打一支水痘針要$450,但另一間就只要$80,有冇可能相差幾百元呀?

洋房

$450已經不算貴了.

黃太

男爵府

2019新春慶豚圓

係呀$450真係唔算貴了, 我覺得算係中位數囉.

我仔仔以前打要成$600, 因為係0係兒科醫生度打(市區的), 我諗會穏陣D囉. 但都聴過D朋友係新界D醫生度打,好似平好多..$300-400, 但就個人覺得無可能$80咁平, 如果係真, 我建議你都唔好去打, 因為都唔知係咩成分的葯來gei???

洋房

我囡囡剛打了一歲針, 幾時可打水痘針, 腦膜炎針?
thanks

大宅

我個囡都是剛打完1歲針,健康院姑娘話要相隔1個月才可打水痘針,所以我都會1個月後才同囡囡打此針,我都是去打$450那支好D啦,我都驚$80那支都唔知是什麼藥.多謝各位意見

大宅

2019勳章

my daughter was injected on Apr 8 2004 at $500.00 and think $450.00 is not expensive as some doctor need $600.00

after 1 year old can inject水痘針
I love my dear husband and dear daughter.

大宅

其實可以問下問診所打水痘針果隻牌子係乜,我bb前兩個月在屯門打了水痘針,我問過幾間了,有一間$600有一間$480,令一間$300,最初我都好奇怪點解相差咁遠,都驚平果隻會唔同,點知問晒三間果隻牌子係乜時,三間都一樣,我就去了$300蚊果間打了,佢仲送了兩罐奶粉比我bb。
其次也相倣, 就是要愛人如己。 馬太22:39如果人人都愛人如己, 包括不同階級、不同國籍, 不同理念的人,事事為人設想, 咁尼個世界會唔會少左好多不必要既紛爭, 甚至戰爭呢...

大宅

我個囡囡太約16個月打水痘針,收$600。所以$450is reasonable, its quite cheap

洋房

jacquelinechu,

請問打了後有沒有吾舒服?

首頁

尾頁

跳至