嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

我個 bb 已經一歲幾 lu, 呢兩個星期成日用手摸佢既 '何b仔'. 係咪會咁架? 每次一同佢換片佢就會摸...

大宅

我亞b 呢排都係咁呀~~ 佢豬豬冇紅,又冇發炎 但佢係有時會無端端喳個片片..... 係咪呢段期間既bb (歲幾)都係咁好奇玩個到既呢??

[ 本文章最後由 fanny219 於 08-4-9 16:02 編輯 ]

大宅

回覆 #2 fanny219 的文章

係啦, 係特然0個 wor. 我阿哥話應該無事 wor, 係佢好奇... 佢洗白白既時候都會係咁望同摸...

我呢個 sat 會有阿仔去健康院做一歲既 f/u, 我到時會問姑娘...

大宅

回覆 #3 Retail 的文章

請問有無 mami 可以幫下我呀?

我見佢係咁攪個 '何 b 仔', 佢又未介倒放手入個口仔, 咪撥開佢唔比佢攪. 佢可能以為我同佢玩, 係咁0係到笑... 激 c 我...

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

我睇書話bb要認識自己身體, 所以會摸自己, 甚至係阿b仔, 所以唔駛咁擔心. 情形同初生 bb 啜手指一樣, 佢出世時冇 "自己有雙手"既概念, 所以咪啜手指, 係學習同探索之一. 唔駛同佢戒啜手指, 不過要注意衛生.

至於駛唔駛戒摸何b仔, 本書冇講....

首頁

尾頁

跳至