想生BB

跳至

首頁
12345...9

尾頁

珍珠宮

醒目開學勳章

識我既朋友, 請進!!

hi all.....我想話你地知.....

我尋日去照肚度頸皮, 一切正常. bb 好活躍未停過, 又啜手指,啜完左手啜右手, 一時又放隻手仔係頭後面, 仲有 X叉腳,一時又伸直隻腳仔, 又伸懶腰,又轉身. 好可愛呀!! 最好笑係當我問E生仔定女時, BB雙手即刻放係重要部位, 唔通真係識聽?

不過我有少少唔開心ar, e 生唔肯講仔定女, 我問佢其他問題佢都肯答, 但我地問咗二次: 睇唔睇到仔定女呀? 佢扮聽唔到, 唔出聲! 喂, 照唔照到都應一句呀, 駛唔駛咁喎! 呢到 d e 生係咁衰, 佢地唔鍾意我地 concern bb 性別!! 激死. 雖然仔女都好, 只要健康我就開心, 但我心急想知嘛!!!

另外, 我終於完成我第一件作品, 雖然手工差咗少少, 但能夠完成都好有成功感, 送給小chilli 的第一樣東西!! 請各位欣賞!!

子爵府

Re: 識我既朋友, 請進!!

Hi, Chilli

你個小chilli咁鬼得意, 咁多動作...第時一定係得意BB, ha..ha..我都希望快D有BB, 去感受下好似你地既happiness.

你好叻呀..件衫做得好靚呀,一D都唔似'新手'.

大宅

嘩,件3仔好靚呀~我唔識織冷3的,我成世女識過2次,1次係家政交功課(叫ar ma織.hee...)第2次識比老公(即boyfriend時)頸巾,好似仲要得低針or高針咁~
你件3仔幾多歲著架?真係幾靚~~
小chilli咁可愛,男仔女仔都開心既,而且下次好快就知啦~
今晚再傾!~~

珍珠宮

Chilli,
唉! 激鬼死呀! 而家先入到黎詐!
你個 bb 第時一定無時停啦, 係肚裡面都禁多動作!
你好勁喎, 件衫仔好靚呀 :-P :-P :-P

珍珠宮

醒目開學勳章

謝謝大家讚賞!!

我用咗好多時間聯埋 d 衫, 攪到我頭都大埋! 其實手工真係好差ga, 希望下一件有進步la!!!

件衫話 for 3 months, 不過我洗完之後就變咗好大件 (我已經平放黎曬乾). 我諗 6 個月都啱著!!

我好想小chilli 出世後都咁活潑, 千祈唔好似舊飯呀!!

子爵府

Chilli,

開左新topic, "正"
妳件bb 衫 織得好靚ar,
小chilli 向ma ma 肚入面己經甘多動作, 出世後一定唔會一舊飯

大宅

chilli,
係件冷衫織得好靚呀,完全睇唔出係新手,真係好靚.
你個小chilli咁搞鬼ge,咁多動作,第時一定會係個表情多多,整古做怪ge小chilli,實會"乙水"到你好開心o者.
乜法國e生唔會講你知係boy/girl咩???咁得意ka.....
emily200323 [img align=left]http://hk.geocities.com/aphek03/pekkle/wallpapers/gif/6.gif[/img]

珍珠宮

醒目開學勳章

jojoe
如你有機會親手攞起件衫黎睇, 就會發覺手工勁差! 哈哈.

emily
小chilli 而家已經 tum 得我好開心! 見完佢心情即刻靚番晒! 好想返到 hk 又即刻去照.

外國 e生好有原則, 佢地唔鍾意講就唔講. 同埋我呢到唔係個個月有得照肚, 你比錢佢都唔肯同你照, 整個懷孕過程只照 4 次.

我打算返 hk 照 2-3 次, 照番夠本!!

別墅

Hey Chilli,

Glad to see your updates on the little Chilli, all the gesture and movements make you visualize how he/she will look as little kid. Very happy for you.

The knitted jacket is lovely, and I love the hanger as well. I believe your next product will be more adorable.

I heard that doctors in Western countries do not tell whether the baby is boy or girl. So, are you coming back HK for labour?

Keep us posted with your status, I think there are lots of sisters very concern about you and sure lots of them including me have received your valuable advices and sharing about having bb.

I just got my M come today, so already told my hubby that I will force him to work harder (I mean more frequently) next month. I am seeing Chinese doctor, he said stress and bad temper will make it more difficult to conceive, so all sisters, BE HAPPY !!

男爵府

嘩!媽媽勁叻呀!衫仔勁靚呀!攪到我都好想去學呀!!!!

珍珠宮

醒目開學勳章

BearBearChris
我今日個腦成日諗住小chilli "young" 手 "young" 腳個可愛樣! 心情勁靚呀.

呢到 d e 生比較 cool, 佢地只想我地關心 bb 既健康而唔係佢既性別! 所以咪唔答 lor! 我會 20/5 返 hk 個几月, 到時會再搵 e 生照及產檢. 但我會係法國分娩.

之前有 e 生介紹, 原來屋企附近有間 only for 生仔既 e 院, 口碑仲不錯 tim! 由屋企行落去 15 mins 唔駛, 我好開心呀! 因之前搵果間 e 院好遠, 要 1.5 hrs 車程, 當時我成日擔心未去到 e 院小chilli 就出世了! 所以考慮開刀. 不過而家呢間 e 院咁近, 我會順產啦!

我真係開心咗好多, 之前因某 d 事喊咗几日, 真覺得自己好傻!! 好多野以為問題好大, 但原來到時到候就會自自然然解決!

大家都唔好諗得太多, 未 bingo 既姊妹繼續努力, 睇見你地 bingo 我又會好開心, 咁小chilli 又開心喎, 大家都開心呀))))))

珍珠宮

醒目開學勳章

雲 寫道:
嘩!媽媽勁叻呀!衫仔勁靚呀!攪到我都好想去學呀!!!!

我都係睇書學, 你都試吓丫! 好好玩又好有成功感!

hk 大部份冷舖都會免費教授編織 (只要你幫襯佢),
有時間真係去學吓丫!

子爵府

Chilli,

你開左呢個新topic o既,你好悶呀?

你織得好靚呀!你好叻呀!小chilli一定好鍾意.
[img align=left]http://victorian.fortunecity.com/cezanne/607/cartoon19.gif[/img]

珍珠宮

醒目開學勳章

chu
之前就几悶, 而家見到你唔悶 la!!

我想比大家欣賞吓件作品, 又想同大家講小 chilli 最新消息, 咪開新 topic lor!!

子爵府

chilli 寫道:
chu
之前就几悶, 而家見到你唔悶 la!!

我想比大家欣賞吓件作品, 又想同大家講小 chilli 最新消息, 咪開新 topic lor!!

OIC!
[img align=left]http://victorian.fortunecity.com/cezanne/607/cartoon19.gif[/img]

男爵府

CHILLI, 恭喜妳bb健康活潑, bb咁得意, 唔比妳知男定女? :-P 返來hk應該睇到.

妳好犀利, 織好件衫
(曾經失去, 更感恩現有的快樂)Timothy 係天父照顧沒有哭聲的細哥哥 Elisha 係細妹

珍珠宮

醒目開學勳章

tabima
多謝晒!

唔係小chilli 唔比我睇仔定女呀, 係個 e 生唔肯講! 開頭小chilli 好合作, 雙手放係頭, 雙腳又 mark 開, 到最後我見 e生唔答我, 我唔忿氣問多一次, 果時小chilli 先將雙手放係重要部位, 真係好好笑!

不過諗起個 e 生咁衰就氣憤 :-x :-x :-x 私家都咁衰, 政府果 d 咪仲差?! 都唔知係咪種族x視!!!

子爵府

2019勳章

chilli,

件冷衫很靚,繼續努力,功多自然技術好,織多幾件製成品就ok啦!

等你5月回港可以多買冷去織,因為某些毛冷店夏天賣冷有折扣。
親子王國日誌以外之網誌連結已被刪除

大宅

醒目開學勳章

chilli,

真係好戥你開心丫, 小chilli 咁活潑, 好期待等你話比我地知係囝定係囡丫^^
件衫織得幾好喎, 真係唔似係新手^^

別墅

chilli,

你好犀利呀~~ 小 chilli 咁可愛, 到時著埋媽咪牌衫仔, 實引死人喇~~

首頁
12345...9

尾頁

跳至