想生BB

跳至

首頁
12345...9

尾頁

伯爵府

Re: 識我既朋友, 請進!!

chilli,
小 chilli 件衫仔織得好靚呀! 隻腳都ok呀, 都唔似你果日話好唔掂既,,, 小chilli著住一定好靚好型了,,, 你下次會織咩呀? :-P

17/1~2.81kg;17/2~3.41kg;18/3~5.5kg;29/4~7kg;30/5~7.53kg;17/6~8.1kg;22/7~8.8kg;31/8~9kg;30/9~9.4kg;28/10~9.7kg;29/11~10.3kg;30/12~10.9kg;16/1~10.8kg;28/2~11.3kg;31/3~11kg;30/4~11kg;31/5~12kg;30/6~12kg;17/7~12kg;30/8~12kg21/9~12.7kg;27/10~13kg;29/11~13.5kg;2/1~13.5kg;28/2~13.5kg;13/4~13.25kg

大宅

CHILLI:
你件衫仔織得好好,好靚,但好似大左size,我看起碼半歲起碼才

男爵府

chilli,

物個 e生咁衰o架, 唔話比妳知係囝囝定囡囡, 妳返hk果時自己去照 jac!!
好戥你開心呀, 見到小chilli 手舞足動, 佢第日一定會係一個非常活潑可愛o既小朋友!! :-P :-P
妳織件衫仔織得好靚呀, 第一次織就織得咁靚, 妳好叻呀!!
~*~*~*~切言實多勝友,天白雲任爾遊。~*~*~*~
        我個小寶寶係2005年1月20日出左世啦!!

男爵府

chilli

妳織件衫仔織得好靚呀, 第一次就織得咁靚, 好勁呀!!!
五月你番香港咪可以見baby見番夠本囉, heee^^, 仲可以知仔女tim, 我friends 一睇梁醫生就開心, 見到阿b放到咁大,係仔係女一目了然, 到時記得影多d沙龍呀!! 其中我有個friend都係10月mami, 佢都睇梁醫生, 立即confirm仔, 好開心

鋕堅不摧毅力驚, 泓澄水清萬人敬。入黎睇下 caleb 既相啦.. CALEB哥哥 +INGRID妹妹=AJ'S 寶貝

複式洋房

Chilli,
小 Chilli 好 "估畫",唔比你哋知紅定綠!你件衫仔好靚喎,我淨係識織頸巾咋!小 chilli 咁快就有第一件礼物,好幸福 !
:-P
我最愛我扁扁,QQ ,冬冬 有佢o地我就心滿意足 ;-) :-D :-P

珍珠宮

醒目開學勳章

謝謝大家!

咁多人讚我件衫仔靚, 我好興奮呀, 仲有飄飄然既感覺 tim!!! 我好想快 d 織下一件, 但要返黎 hk 買冷先. 我下次想織和尚袍, 背心, 帽...........但要再買書學, 因我睇緊呢本款式都唔係咁多. 我好 stupid, 要買 d 解釋好詳盡既書先睇得明 :-(

真係多謝大家既讚賞, 攪到我好 high ar ))))))))

複式洋房

Chilli,

你好叻呀, 件冷衫好正呀! 真的唔似第一次識的, 我初初諗第一次識一定會係只得高低針, 好plain咁, 邊得黎咁靚架!!

我宜家應該6wks多d了, 仲未去睇做第一次檢查, 諗住大約七週左右啦. touchwood so far 再冇乜問題, but 容易tired & hungry. 個肚腩已經幾大, 睇怕都唔瞞得幾耐, 暫時除左老公知之外, 仲未話俾其他人知, 因為試過流啡色野, 有d擔心唔穩定, 其實到宜家都仲成日擔心, 希望時間過得快d就好, 我都好想快d見倒bb在肚內.

你快d返黎香港, 就可以知道小chilli係囝定囡勒!!

別墅

Chilli,

Your knitting work is really good ah!

I only start to knit for my daughter when she was 1-yr. Hope I can start to knit some for new-born soon.

Try to listen more music when you are pregnant & your little chilli will like music & will be more calm when he is born ga

大宅

Chilli - 你睇你,現左已經開心成甘樣,再過多兩,三個月,到時小chilli踢你,你果肚皮跳跳下,我諗你仲開心呀!

Magnus Mother
:chair:

禁止發言

珍珠宮

醒目開學勳章

CuteMom
我有呀, 日日都聽莫札特, 貝多芬, 希望小chilli 出世聽教聽話, 醒醒目目, 一定要做隻活潑椒ar!!

我朋友話係未 feel 到胎動之前, 會感覺到肚入面, 好似有魚仔係到游下游下咁. 我成日好留心等吓 feel 唔 feel 到.

我覺得自己真係大情大性, 一時可以好開心, 一時又唔開心 :-( 不過沖完個涼出黎 calm down 咗, 心情又好番少少!

lucy
我今日 13w la! 個肚都有 34"! 好似大得太快! 我都唔相信只有 3 寸既胎兒會有咁多動靜, 當我見到時真係開心到暈!!

你都會好快 bingo, 感受到呢份喜悅, 我會每日祝福你.

大宅

Chilli - 好似有魚仔係到游下游下咁,我就唔係好清楚,可能我豬腩肉多,不過,我當時就好似你甘果肚好大,有左就好快見肚,我已經胎仔時唔係食好多野,每餐半碗飯,都重左60磅,所以你都要好好keep著呀! :-P

珍珠宮

醒目開學勳章

我朝早起身個肚冇乜, 但食飽咗就勁, 胃腩 + 肚腩, 好似有咗 5 個月! 度一度先知, 原來條腰都去到 29", 死未? 我係呢到就實 keep 到, 但返到 hk 就 no way!! 我一定唔會忍口!

你果時個肚圓定尖?? 榴槤我食唔食得? (我至愛)

大宅

[quote]
chilli 寫道:
我朝早起身個肚冇乜, 但食飽

珍珠宮

醒目開學勳章

意粉
我唔怕, 以前都係日日食, 當早餐! 每次可食 5-6 粒, 一日食一個!

大宅

chilli 寫道:
意粉
我唔怕, 以前都係日日食, 當早餐! 每次可食 5-6 粒, 一日食一個!

chilli
嘩,,當早餐食咁補? 勁!!
比我實出到成面豆豆

男爵府

chilli

唔好嬲e生啦, 你下個月番黎香港再照, 就會知道性別啦, 要開心番呀, 期待你生個健康活潑的bb, 到時記著影多d相比我地睇呀.
[/url]

大宅

Chilli - 嘩!條腰都去到 29",都好利害喎! 不過,唔緊要啦!女人呢一世人得呢個時候唔駛減肥,盡情食,到時生完問老公拿$去纖體. :-P

我果肚係尖架!雖然無科學根據,不過我妹妹果肚係圓,就生囡,我就生仔.

榴槤我唔食,我唔知,幫你八下先!

珍珠宮

醒目開學勳章

MagnusMother
係 lor, 都唔知點解條腰增幅咁大! 不過無所謂啦, 大肚肥 d 就肥 d, 至緊要生完之後瘦得番.

大宅

chilli

你好 , 我一直有留意你既 message , 不過就無同你傾過 , 有關排卵棒既用法我都係睇你既 message 黎做 , 我係 positve 當晚及第二日下午 dodo , 本來明日就知結果 , 因為我既 cycle 呢幾個月都幾準 , 點知唔洗等聽日 , 今晚有 d 跡象黎 m , 因為我去 toilet 發現有啡色分泌物 , 依家心情好 down :cry: :cry:

首頁
12345...9

尾頁

跳至