母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

2019新春慶豚圓 2019勳章

食人奶係咪唔食得蝦蟹?

珍珠宮

Re: 食人奶係咪唔食得蝦蟹?

suilangmui:

我個女久唔久都會出下濕疹,但我食過蝦同crab又唔覺佢出得特別牟利,我直頭有比蝦佢自己食添!都冇事!出濕疹有時同天氣轉變有關,未必一定關海鮮事.

大宅

suilangmui ,

I think whether they are related very depends on whether your BB is allergic to shrimp / sea food. Are you allergic to shrimp / sea food? If yes, the your baby most likely also allergic to shrimp / sea food .

I am allergic to sea food. So my siu B does. One time her face got 濕疹 after I ate lobster.
我家有BB豬小豬肉,豬爸爸大豬肉和靚靚豬媽媽  :cheeze:  :cheeze:  :cheeze:

子爵府

2019勳章 醒目開學勳章

suilangmui:
如果你覺得有問題咪唔好食攞,因為個個人的反應都唔會同!

別墅

是啊,海鮮類的食品對BB是非常毒的,所以一定要戒食海鮮
你們要將一切的憂慮卸給神,因為他顧念你們。 (彼得前書5:7)

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊