婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

公爵府

如果係政府開刀生BB,要住幾多日?

請問如果係政府開刀生BB,要住幾多日?
同埋東區醫院既探病時間?

大宅

Re: 如果係政府開刀生BB,要住幾多日?

係政府生,唔一定會開刀,佢

別墅

好難話幾多日
如果一日入到去生得唔使等, 咁應該最多住4 日出院,不過我果陣足月但見紅同穿水, 但入到去未生得要等後未又催生, 但結果都係開刀, 所以住左6日

伯爵府

hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我一次住七日,一次住五日!!不過我有朋友佢住左三日,因為佢唔係香港人,可能醫生都唔想佢使咁多呱!!

眾裡尋他千百度,驀然回首,那人卻在燈火闌珊處!!
生死有命,富貴由天

公爵府

我唔知東區醫院同唔同瑪麗醫院, 因為瑪麗醫院話政府現在縮減經費, 一般生產的孕婦在正常情況下無論開刀定順產都只是可以住三日就一定要出院o勒! (資料是updated 2004)

公爵府

多謝各位媽o米.

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我都係瑪麗開刀生,3日出院

大宅

At least 4 -5 days

男爵府

畀面勳章

我係瑪麗生--3日

公爵府

認識瑞士牛牛第一回 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

3月6日入院(QE)見醫生同麻醉師, 3月8日開刀生bb, 要等拆線 (前後8日), bb收水後, 体重唔合格, 等佢回升, 再住多兩日, 18號至出院.

大宅

我BB在廣華出世,頭尾6天連拆線出院。
[

男爵府

我因為有D血糖高, 所以醫生要我預產期前4日入院, 並在預產期前2日早上放藥催生, 於當晚開始陣痛, 但痛左10幾個鐘都生唔出, 最後緊急開刀, 開刀後2日才可落床, 再過多3日拆線出院, 即頭尾剛好一個星期(7日)!

複式洋房

我前後5日, 探病時間政府醫院應該是 6:00-8:00PM

子爵府

畀面勳章

第一胎贊育(95年既事), 四日三夜出院
第二胎Q.E. (04年一月既事), 都係四日三夜出院

不過其實兩胎都可以話係三日出院, 因為我兩次都係第一日晏就五點零鐘入院, 第四日十二點前出院

兩次都係順產

不過如果開刀通常住五至七日架

男爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 陪月勳章

我開刀,半身
e生要我住4日
係第3日我已經紮紮跳
e生笑住你都係快d走,如果唔係e院都冇
[img][/img]
該用戶已被刪除

複式洋房

我係全身麻醉既~~我住左6日5夜~我第三日已經週圍行啦!!但係我仲有少少血壓高,同埋發燒,所以要住耐d~

首頁

尾頁

跳至