嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

民房

BB有濕疹,教我如何是好?

大家好,我的bb已經5個月了,臉上長滿濕疹,搽過兩種藥膏都冇用(有1%類固醇),又已轉成Nesxxx 能恩低敏亦冇用,嚴重時會出濃(透明的),bb成日摷癢,睡不好,真的很心痛。今天看到這個網站,好像有一絲曙光,希望各位媽咪教我如何是好!

P.S. BB的濕疹只長在兩頰上,是奶癬還是濕疹?我和先生都沒有濕疹的。

別墅

Re: BB有濕疹,教我如何是好?

Hello,lovelyjoyce

首先要弄清是濕疹 or 奶癬,我個女的奶癬(都是生在臉上)是用雙妹嘜牌雪花膏查好左,個女都有小小濕疹

別墅

lovelyjoyce ,

My daughter have 濕疹 around 3 months, look like to your baby, I go to xx. Teresa to call Dr. Ma, he give us some medicine to my daughter, after use 2 times is OK. You can go to try it, not expensive.
我有一個可愛之女兒 ~ みこ :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

民房

我阿B都有,現在時常抓。但現在用1%類固醇药膏+Oilatum cream 幫他擦身。有改善,總之keep 住BB D 皮膚不要乾。
但類固醇药膏有害,我只會見他好辛苦オ給他。 Cream 就可以常擦。
另外濕疹大多是由父母傳的,你們有冇鼻敏感之類,如有可能性更高,因我們有,我阿B也有濕疹。另外聽講可以做skin test 去test 什麽敏感。Don't too worry, we are in the same situation. hope I can help you. :)

民房

Thanks. 我和先生都冇濕疹及鼻敏感,但我老爺有哮喘,唔知有冇關係?
我都有看過Oilatum的單張,但有好多種,請問妳是用邊種?是否適合搽面?
我擔心長期如是女兒面上將來會有疤痕!? :(
P.S. 其實我到現在都分不清是奶癬或濕疹,因只長在臉上。

大宅

剛睇完醫生,有2支藥膏擦:
AQUEOUS CREAM B.P.
HYDROCORTISONE CREAM
唔知同你地BB擦是否一樣?你地知唔知有無副作用呀?

男爵府

除左QV cream, 你地可以考慮下同一間公司"ego" 出的依隻:

我家姐個仔有濕疹,紅紅的一大塊, 用依隻沖身, 好快退. 不過個味一D都唔好 "文".

想知多D你地可以上佢地個web site 睇下:

http://www.egopharmaceuticals.com.au/products/pinetarsol/index.php

禁止訪問

2019新春慶豚圓 2019勳章

別墅

raynthia 寫道:

The first is cream without medicine. You can apply to bb's body and face frequently. It can also use as bath soap.

The second one is contain steroid but acceptable for baby. You need to follow the instruction of doctor, say 2-3 times a day with very thin layer on the rash. Stop to use when the rash is recovered.

大宅

Hi yanyan-fish

Thanks for your information!!

yanyan-fish 寫道:
[quote]
raynthia 寫道:

The first is cream without medicine. You can apply to bb's body and face frequently. It can also use as bath soap.

The second one is contain steroid but acceptable for baby. You need to follow the instruction of doctor, say 2-3 times a day with very thin layer on the rash. Stop to use when the rash is recovered.[/quote]

大宅

my 5-month old daughter is the same, very serious eczema. At the end, we went to see a padiatrician in Yuen Long. He gave some medicine, some ointment and the pintarsol solution for bath. My daughter is now very very pretty (no need to use the steroid now), her skin is liked a shelled egg! So better go and see a reliable doctor and he will work out a plan for your baby. Don't delay to make it worse.

首頁

尾頁

跳至