意見反饋
義工

論盡家傭 今日: 89|主題: 127107

工人剪髮

大宅

國民生產總值:3270

工人剪髮

工人剪髮是否她自己付錢?如果她以無錢為由,不肯剪髮, 怎麼辦?

洋房

國民生產總值:430

Re: 工人剪髮

你幫佢剪囉! :-P
:lol: Annie :lol:

大宅

國民生產總值:2251

我幫佢剪, 佢有問題, 就自己去比錢剪!

複式洋房

國民生產總值:357

我個工人嚟嗰時係短頭髮,依家五個月左右,前面啲頭髮就好長,我買左兩隻夾比佢,夾住啲頭髮,唔好「留留休休」,佢自己熱時都會將啲頭髮扎起;如果遲啲佢啲頭髮再長啲,我想我會帶佢去剪,現在有啲剪頭髮好平,幾十蚊,包洗頭,總好過佢污污槽槽啦﹗我都想我個工人乾淨整潔。

男爵府

國民生產總值:6220

我個印印係佢自己比錢剪,仲剪到好短,佢話廢事成日剪,我梗係覺得仲好啦,乾淨D嘛!!!
~~最鍚我個寶貝仔仔~~

大宅

國民生產總值:1877

[quote]
tulipgdn 寫道:
我幫佢剪, 佢有問題, 就自己去比錢剪!

我初時都有幫佢剪, 但現在她巳叫同鄉互相幫大家剪la~

伯爵府

國民生產總值:19265

醒目開學勳章

我幫印印剪的,佢都無問題~~~~

大宅

國民生產總值:2536

我會俾錢帶佢去d平嘅屋村髮型屋剪, 唔洗頭都係約30-40蚊! 情願佢乾淨整齊d, 好過佢d頭髮長長, 又容易污糟, 洗頭都用多d水啦! 水費加排污費咪仲貴!

大宅

國民生產總值:1071

我個工人嚟嗰時係短曲頭髮,大約一年後, 放假就去髮型屋護髮將頭髮吹直, 後來還負離子直髮. 她自己給錢.

大宅

國民生產總值:2331

第一次我比, 以後佢自己比.
佢早排重大膽到做金色high light 添, 我要佢即刻染返原色.

你地就好啦, 工人肯比你地剪, 我工人重貪靚過我呀(絕對無誇張).

別墅

國民生產總值:864

because i had kids one of the requirements is that the maid should maintain short hair, and all these rules are listed out, agreed and signed by the maid at the start of the contract. so for me there is no hair problem.

洋房

國民生產總值:69

markchan : My friend has 3 kids, one is new born. Her new Filipino maid will come to HK soon and she wants to set the rules to her. Would you mind to share your "rules"? Can you help? kewi

該用戶已被刪除

別墅

國民生產總值:864

I agree with Connie and Mike, you must be strict to maids

民房

國民生產總值:3863

Connie & Mike
我非常同意你的講法千祈唔好放鬆.....我

• 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.