家事百科

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問邊隻滅蚊器好用呢?

我坐左響屋企咁耐,就俾d蚊咬咁耐,激死我喇!!!!!!!!!!!!
唔該介紹下邊隻滅蚊器好用,最緊要有效,但唔要有香味/怪味,thx~

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 大廚勳章

Re: 請問邊隻滅蚊器好用呢?

我試過:

1) 屈記滅蚊燈 $39.9 冇用
2) 電子滅蚊器(牌子忘掉了) 約$40 冇用
3) 滅蚊金剛 $1?? 冇用

最後, 用蚊香, 又平又有效, $4 only. (不過煙d)

Jenny

大宅

oh!唔該晒你,雖然仲未知邊隻好用,但起碼知道你講嗰幾隻唔好用先啦!
唔該晒!!!!!!!!!!

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

金剛 2000 都唔好用架,又貴!

愛 我 就 別 傷 害 我

男爵府

2019新春慶豚圓

金x2000, 我都買左 。 完全無用 ! :-x

大宅

唔通真係要點蚊香!?!?!
咁空氣清新機,可唔可以驅蚊呢?

民房

咁請問你們,有冇試過滅蚊燈呢?  

子爵府

我就係屈人氏買左"寶麗"滅蚊燈, $39.90, 不過一d都唔得, d蚊唔會飛入去.

複式洋房

我都係好慘呀,比蚊咬到我死,
因為我之前係用果D蚊水,即係要用電果d,
但係我又覺得用左個喉嚨好乾,所以用左200幾蚊買左個
用電但係不需用蚊水果D,
點之,真係慘喇,無用浪費金錢之餘,仲要比蚊咬到我好慘,
我都想知有乜野方法呀,有無人幫下我呀?

大宅

只有舊式蚊香先有效乍! 我日日點四塊架!

其他乜都唔好買呀, 無用架!
Msma

子爵府

絕對贊同, 點蚊香係最有效, 所費無幾 ($4).

我用x 菊牌蚊香.

大宅

我都係氣日全家人出曬街,關窗之後點蚊香焗下佢,返來就打開窗流通下,細路房就夜晚用電蚊晶片插頭果隻,可能我住唔近山or公園無乜蚊,不過屋企雜物唔好放咁多,保持清潔,唔會滋生蚊滋架!
[img]http://www.fopix.net/d/1156209-2/P1011006.JPG[img]

複式洋房

最慘我係住係郊區呢,好多蚊呀,
但係傳統蚊香有陣味,會唔會影響狗仔架~~
同埋會唔會好煙呢?

大宅

Try 區蚊草, very good.

大宅

驅蚊草, 我種左好多 花園有.. 屋內都有... 但都唔覺有用..

反而點蚊香D蚊真係唔再入屋..

我住郊區.. 乜都試晒架喇.. 得蚊香見有效乍!
Msma

大宅

我用緊液體個隻電蚊香,效果幾好,不過都有D味,不知開得耐對人or BB有無害?!

複式洋房

睇黎,綜合您地多個的意見,加上我自己的慘痛經歷,
我諗都係要用蚊香喇,
您地覺得邊隻牌子最好,無0甘大陣味架?

大宅

我用欖菊,幾好無咁大陣味,如識人向大陸買好似@$2,平少少 :-P
[img]http://www.fopix.net/d/1156209-2/P1011006.JPG[img]

複式洋房

區蚊草? where can i buy?

大宅

You can buy 區蚊草 at Mongkok flower market arround $25 (big).

首頁

尾頁

跳至
熱門主題