意見反饋
義工

嬰兒醫護 今日: 2|主題: 77704

bb已經食蘋果果汁和(蒸的果容), 一段時間, 現在我可否比一角蘋果佢咬和食香蕉呢?

大宅

國民生產總值:1369

bb已經食蘋果果汁和(蒸的果容), 一段時間, 現在我可否比一角蘋果佢咬和食香蕉呢?

如題

男爵府

國民生產總值:8410

Re: bb已經食蘋果果汁和(蒸的果容), 一段時間, 現在我可否比一角蘋果佢咬和食香蕉呢?

你bb幾大?? 由於蘋果比較硬,我係用鐵匙更刮肉比bb食的,香蕉我就覺得OK

大宅

國民生產總值:1369

Re: bb已經食蘋果果汁和(蒸的果容), 一段時間, 現在我可否比一角蘋果佢咬和食香蕉呢?

thx mike

我個bb八個月, 你買紅蘋果定淺色的蘋果架, 我覺得紅蘋果好易爛.

男爵府

國民生產總值:8478

好媽媽勳章

我個女細時吃的果蓉都無蒸過,你bb依家有無牙仔呀,到有牙仔時,可以比塊薄薄蘋果佢,等佢咬下咬下咁食下都ok,但記住大人要攞住塊蘋果同留意住佢食左幾多落口,因恐怕咬左一大角入口會啃親
至於香蕉,奶奶一家話食左會唔夠氣,對bb無益,但我阿媽話ok,無問題,所以呢個問題都答唔到你,不過我bb係奶奶屋企揍時就唔會食,但一返到自己屋企就日日食, :-P :-P :-P

男爵府

國民生產總值:8410

淺色富士蘋果好硬,我通常買5粒的紅蘋果,越粉越易刮.
不過由於蘋果鐵質多,食完ng ng會硬d,要飲多d水ah

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.