跳至

首頁

尾頁

複式洋房

發燒 11天,住了3天hospital, 只是check 到是過濾性病毒. 但是回家了不斷發燒怎麼樣.                                                                                                                                                           
myron BOD 07 dec 2001 Alvin BOD 12 Sep 2005

男爵府

BK Milk勳章

SEE DOCTOR LA !

大宅

畀面勳章

不如再睇多次醫生啦.
發咁耐燒!!

原文章由 MYRON_MA 於 08-4-17 07:44 發表
發燒 11天,住了3天hospital, 只是check 到是過濾性病毒. 但是回家了不斷發燒怎麼樣.                                                               ...
:weapon:

大宅

一定要看個好的醫生。早幾日我個囡都燒到104.7度,去瑪麗醫院只是給退燒藥和維他命c, 第二日我即刻同佢睇個出名既醫生,醫生即刻幫我安排在養和驗流感,好彩 -ve, 雖然用了差不多$2,000, 個心就定了很多。

子爵府

原文章由 MYRON_MA 於 08-4-17 07:44 發表
發燒 11天,住了3天hospital, 只是check 到是過濾性病毒. 但是回家了不斷發燒怎麼樣.                                                               ...

除左發燒有無其他唔妥?累?吽吽地等等?
發燒既溫度係幾多先?
記得幫佢地散熱,唔好著咁多衫,
記得唔好用酒精抺身,只可用室溫水或微暖水抺身,
如果只係微燒而無其他唔妥既,
米勤小小check 住體溫+食醫生既藥,
唔駛太緊張喎,如果有其他唔妥,
帶去睇多次醫生check 清楚喇。

複式洋房

多謝大家回應
只係微燒而無其他唔妥,溫度是101至102.
我好擔心.

原文章由 LongYin 於 08-4-17 20:23 發表

除左發燒有無其他唔妥?累?吽吽地等等?
發燒既溫度係幾多先?
記得幫佢地散熱,唔好著咁多衫,
記得唔好用酒精抺身,只可用室溫水或微暖水抺身,
如果只係微燒而無其他唔妥既,
米勤小小check 住體溫+食醫生既藥,
唔駛太緊張喎,如果 ...
myron BOD 07 dec 2001 Alvin BOD 12 Sep 2005

子爵府

原文章由 MYRON_MA 於 08-4-18 13:22 發表
多謝大家回應
我好擔心.

只係微燒就唔駛太担心喇,只要多d 留意住有無變化就ok,
大人緊張會影響到小朋友情緒架,
而且過份緊張+呵護,有可能竉壞小朋友既性格架。

大宅

myron ma

細佬, 呢兩日點呀? 退燒未?

悠悠今日都有D燒, 但好精神, 唔係呆呆地就OK

原文章由 MYRON_MA 於 08-4-18 13:22 發表
多謝大家回應
我好擔心.

複式洋房

hei ma

今天是14天了,一直是微燒,
精神好好.
但我好擔心!!!
myron ma

原文章由 heima 於 08-4-20 00:44 發表
myron ma

複式洋房

hei ma

發燒了14天,today 退燒了.
悠悠怎麼樣!!

myron ma

原文章由 heima 於 08-4-20 00:44 發表
myron ma

大宅

mYRON MA,

好番就好了, 最近兩個都唔舒服, 一個肚潟, 一個嘔, 終於睇左醫生了

原文章由 MYRON_MA 於 08-4-22 00:03 發表
hei ma

發燒了14天,today 退燒了.
悠悠怎麼樣!!

myron ma

首頁

尾頁

跳至