興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

公爵府

弊啦.....我唔知裝咗個咩軟件, 攪到我睇唔到Now.com 嘅節目呀....有冇人可以幫到我呀..

我打電話去佢哋嘅戶服務技術支援,
佢話我可能裝咗個軟件,
個軟件係唔俾D廣告喺個畫面度彈嚟彈去,
即係好似BK嗰包濕紙巾咁呢....
攪到連Now嗰個Media窗口都彈唔到出嚟,
佢話要刪除嗰個軟件裝置至得喎,
我連我自己裝咗個咁嘅嘢都唔知,
而家又唔知邊個先至係,
咁點算呀)))))有無人可以幫到我?
話俾我聽嗰個軟件叫咩名呀....

複式洋房

Re: 弊啦.....我唔知裝

若你裝了一些pop up stopper之類軟件,即是制止網上廣告彈出的軟件,便不能睇now.com,因為佢

公爵府

多謝指教!
但係我唔見有你講嗰舊嘢喎!
請問會唔會喺rogram File裏面搵到?

複式洋房

我以前試過裝過Adware6(好似O甘

公爵府

試過晒, 都係唔得,
唉....慘啦!
原來連sina D game都玩唔到呀!
點算呀?

複式洋房

Go to Control Panel, and capture the list of unknown programs that being installed in your computer, and send the list to me by pm....

公爵府

sunnykschan, littleking,

我終於都攪掂咗啦!
唔該晒兩位!

首頁

尾頁

跳至