論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

好煩!如果係你地,你地會點做?

昨日オ接新印印,竟發覺年紀報細8歲,佢張resume話28歲,係張相個樣已經細咗,到看到真人成個細路,我問佢幾大,佢話28,我即刻話你講大話,究竟幾多歲,佢先至話20,佢透個翻譯話之前喺馬來西亞做工時報細,所以依家文件上無得改。

我聽後好唔開心,好似俾人呃,個agent成日話細咪細啲囉,反正你都淨係要個エ人做家務,自己湊小朋友,味試吓囉....但問題是我有2個小朋友,5歲女同2歲仔,雖然話自己湊,但好多時行開行埋都要佢幫手睇住,但佢似乎對細路冇乜反應,例如我個女叫佢,佢係甘意應下,個仔叫佢直情冇反應,唉,我睇見甘都唔敢俾小朋友佢睇住。

如果我要炒佢,便要俾$1000agent另找エ人+補一個月給新エ人+機票錢,事實上係佢地騙我在先,點解我要換人仲要俾甘多錢?之後agent惡我話contract寫明要補一個月人エ+飛機票云云

再睇個工人,佢T恤裹穿吊頸式桃紅色tub top+耳環,再加上年紀細我真是不認為佢可以安份守己做2年,佢依家做野實勤力架,遲D味現形。

我想知因為報細8歲的問題可以要求免費更換及不用補錢嗎?事實上係cheating case。香港agent就算唔知都有責任, right ?

別墅

Re: 好煩!如果係你地,你地會點做?

The following is extracted from
[size=large]
僱傭條例簡明指南

第八章:終止僱傭合約
....

即時終止僱傭合約

僱主在以下情況,可即時解僱僱員,而無須預先通知或給予代通知金。

如果僱員在與其僱傭有關的事宜上:
故意不服從僱主合法合理的命令;
行為不當;
欺詐、不忠實;或
慣常疏忽職責。
------------------------------------------------------

If you have evidence to prove that your maid has committed "欺詐、不忠實", you may summarily dismiss her without notice or payment in lieu of notice.

Q. 我想知因為報細8歲的問題可以要求免費更換及不用補錢嗎?事實上係cheating case。香港agent就算唔知都有責任, right ?
Ans. you can state that to the agent and ask them to replace one without any charges. If they refuse, you may seek the help from Consumer Council.

However, you must pay for the return airticket to your maid.

複式洋房

但文件上全都是寫28(包括passport 、ID card),佢只是口頭上承認自己是20,甘我可以點做呢?

別墅

Elizabeth 寫道:
但文件上全都是寫28(包括passport 、ID card),佢只是口頭上承認自己是20,甘我可以點做呢?

If you have no evidence, you need to pay one month's salary to the maid.

別墅

First of all, you should collect an evidenance to prove your domestic helper's actual age. For example, record it by video cam.

You have a right to refuse employ the domestic helper when you found out the agency make any mistake. Of course, include this case. You tell them if they dare not change a new one to you, you will report this case to Customers Council, and Immigration Department. For worst, you also can report it to Police station because the domestic helper tell a lie of her age.

Good luck.

男爵府

hashtag影視迷勳章

我覺得年齡不是大問題,反而是她究竟勝不勝任做工人呢?有時報細只為搵兩餐,畢竟要離鄉別井去工作,何不考慮她的工作能力及她的誠意.

可以舉報有關Agent及公開公司名字,使消費者多些認識,免再有人受害.

禁止訪問

大宅

ask to see her Indonisan I.D. card. Normally it has more of the TRUTH.

首頁

尾頁

跳至