跳至

首頁

尾頁

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

岩岩搬入麗城,2間都收左pm班,晤知點擇請求大家意見

洋房

我地個case一樣!都係2間都收左pm

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

回覆:Joyful,安得兒

點算好

男爵府

兩間學費好大差異, 要睇下你既負擔水平
joyful 語境應該好過安得兒
同埋考慮埋出年會唔會再出去考k1, 同考邊類幼稚園

複式洋房

我安得e收am
joyful就pm。諗到頭都痛
想聽下安得e用家分享,但好小見有。

大宅

大囝讀緊joyful K1, 返得好開心, 語境好好, 始終70%時間英文, 30%時間普通話, 課程亦都偏深, 同安得兒好唔同.
至於老師方面, 大囝有去過安得兒面試, 我都覺得老師好有愛心同耐性, 當然我都滿意joyful既老師.
若要考慮既一定係學費問題, joyful無學券, 再讀上K1就2間喺錢上相差好遠

伯爵府

真系要諗清諗楚

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

引用:大囝讀緊joyful+K1,+返得好開心,+語境好好,

原帖由 KiKo1010 於 14-12-23 發表
大囝讀緊joyful K1, 返得好開心, 語境好好, 始終70%時間英文, 30%時間普通話, 課程亦都偏深, 同安得兒好唔 ...
我淨係知個差價出去補返d英文同普通話既學費,出黎效果都無係學校直接上咁好。

若果唔重英普,真係可以唔駛浪費錢。讀抵個間ok.

複式洋房

我都係安得兒收am,joyful就pm。
Joyful 有無am 架?

大宅

麗城 joyful 收左我仔 am
但我會放棄
供得起,無送/接番學問題
我覺得joyful唔錯

大宅

引用:我都係安得兒收am,joyful就pm。Joyful 有

原帖由 ttytracy 於 14-12-24 發表
我都係安得兒收am,joyful就pm。
Joyful 有無am 架?
如果有心讀joyful,可以寫信比校長求轉上午班,因為一定有人放棄學位,我大囝都係由pm轉到am架

男爵府

如果唔洗考慮錢既問題,當然joyful , 一間村校,一間名校

洋房

住學校附近好多人都話joyful啲學生好頑皮 鬼佬style冇咁注重品德,反而教會學校德育方面應該好啲,究竟小朋友係吾係語言好少少就代表係好/足夠呢?
我吾覺得joyful係名校,出左外面同安得兒一樣無人識。

大宅

回覆:mybb00 的帖子

我係用家唔覺joyful唔注重德育,我覺得學術同德育兩樣野做到平衡,我見到係好多小朋友好開心咁返學,老師們亦好有愛心,由上年pn讀到依家k1, 我都唔覺joyful小朋友比其他學校活躍,希望唔好誤會凡外國人教就一定唔理常規,當然我亦未覺得joyful係一間名校啦。
至於揀邊間真係好睇你嘅要求,揀得joyful就預左多啲開支,同埋要自己教廣東話,亦會比其他學校早啲寫字。

別墅

mikawong 發表於 14-12-27 00:17
我係用家唔覺joyful唔注重德育,我覺得學術同德育兩樣野做到平衡,我見到係好多小朋友好開心咁返學,老師們 ...
德育嘅野,我又唔覺得Joyful唔重視喎. 但我自己都會睇得好緊,因為講真,仔仔d 壞習慣都係從我而來的.

男爵府

kawamama 發表於 14-12-23 18:11
我安得e收am
joyful就pm。諗到頭都痛
想聽下安得e用家分享,但好小見有。
舊年我大女讀安得兒N班, 老師校長好好人, 阿女K1要轉校我真係好唔捨得, 今年阿仔考N班, 好慶幸面試時校長老師冇計較我係一個已退學學生既家長, 好NICE咁同我打招呼,仲問點解唔帶阿女落黎俾佢地見下

出年阿仔讀番佢地N班,希望佢開開心心啦!

課程方面唔算淺,起碼我知比啟思N班深

大宅

我大女已讀完Joyful, 已入小一津校。 但決定繼續俾細女讀Joyful。 因為覺得Joyful 語境好而係我地自己教唔到嘅,其他方面亦好滿意。 For ref pls.

複式洋房

引用:我大女已讀完Joyful,+已入小一津校。+但決

原帖由 zoewsw 於 14-12-31 發表
我大女已讀完Joyful, 已入小一津校。 但決定繼續俾細女讀Joyful。 因為覺得Joyful 語境好而係我地自己教唔 ...
想請教小朋友會否掌握到英普廣東話?我小朋說話表達較弱,擔心joyfuk佢難習慣

複式洋房

引用:Quote:kawamama+發表於+14-12-23+18:11+我

原帖由 PrettyPC 於 14-12-31 發表
舊年我大女讀安得兒N班, 老師校長好好人, 阿女K1要轉校我真係好唔捨得, 今年阿仔考N班, 好慶幸面試時校長老 ...
讀得好地地點解要轉?我見k3人數好小。好似好多人中途走

伯爵府

我前日交留位費時,都寫埋信,希望可以轉到am

首頁

尾頁

跳至