夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章

奶奶同佢個仔我老公買底褲

唔只一次, 初時覺得好好笑, 有冇搞錯,個仔婚都結埋仲要同佢買? 係買都係我買啦。同老公咋型老公又比個無奈樣我。後來, 算啦,心想, 唔通亞媽買0野比個仔都唔得咩??於是不作聲了。

我奶奶喜歡執平0野,今次又不例外, 唔知0係邊度買左2條底褲比我老公, 點知我老公著完皮膚敏感出紅疹, 昨天奶奶來我家, 老公好聲好氣同佢講 ,"唔好再買呢隻底褲, 我皮膚敏感,我自己識買"嘩...... 奶奶即刻發老脾, "掉左佢囉 ! 亞媽做 0既 0野多餘 !! " 我不作聲, 老公繼續 " 你幫亞B買(衫)啦 ", 奶奶仍然郎禮 " 唔買啦, 都係多餘 !! "

呢D就係我奶奶的殺手間!!!!! :-x :-x :-x :-x
從天空到大地, 心臟在持續著令人眩暈的擺動, 那是初戀

複式洋房

Re: 奶奶同佢個仔我老公買底褲

你奶奶仲咁好心買底褲比你老公咪好law
"又"佢啦,咪放開一邊唔好著law,免得奶奶有機會發作 la.

禁止訪問

伯爵府

由得佢老人家LA, 唔好同計較0甘多, 自己都會開心D. 最多以後佢有佢買,你老公有你老公買,唔著佢買果D咪得0羅.

洋房

叫你老公暗示俾佢亞媽知佢著邊隻底褲最舒服,佢老人家甘錫個仔,會識做既。有人分擔你既工作,佢老人家都係想有個寄託,何樂而不為?

珍珠宮

各位,

我個人覺得如果正正經經買未好囉 ! 奶奶硬係貪平, 成日買完 0係我地面前話 "好抵好抵..." 真係聽到我耳都側埋呀。
自己去永安先施買歐洲貨, 但成日浦10蚊店(e.g. 絲襪佬)話買衫比我同我老公, 買之前冇問過我地, 買完又要監人乃後質比我, 仲要問 " 點解都唔見你著 0既?" :-x :-x

奶奶佢鍾意紅色,無論棗紅大紅乜紅物紅, 有次買了件棗紅色的棉褸比我個仔, 話佢好鐘意隻色喎。但呢隻色真係好 "亞婆", 個款又老土, 真係唔知佢點買。我冇比阿仔著, 佢又問點解唔著喎 ? 大佬, 你既然買來送比人係未應該諗下對方的喜好先 ?你鐘意唔代表人人都 0岩 家嘛。

唔只呢樣0架, 最慶有次落causewaybay, 0係 果間凍肉舖買香腸朱扒, 買完0係 架巴士上濕立立話要分D比我, 我同老公仲要去街 0架, 我話唔要喇, 奶奶就答 "我邊愛得咁多 ?"我仍答"唔要啦", 奶奶繼續 lur (我最憎就係咁 ! 已經講左唔要,仲lur乜0者 !)我終於講 "你有冇問過我要唔要0架", 佢先收聲 !

你地可能覺得無傷大雅, 難得買埋比我, 但好多時果D監人乃後法真係頂唔順的。

:-x

男爵府

我同我老公就無所謂..可能同奶奶一齊住啦...不過佢買野一
定智睇下D質地好唔好同買佢多數都會去Giordano買底褲..

水晶宮

Rita:
我暫時黎睇好睬我honey個媽咪都唔係鍾意買埋d cheap野的人,佢都係鍾意買d有牌子的野~
不過,我好奇想問下,你同你老公結左婚幾耐呀???你以前未同你老公結婚個陣時,佢媽咪會唔會幫佢個仔買底褲架???如果有買,咁唔係應該都係買呢d cheap底褲架咩???咁你老公咪即係由細到大都係著開佢媽咪買比佢個d cheap底褲囉???

珍珠宮

小manman,

我唔知點形容個感覺出來, 學你話, 去giodano 正正經經買tee, 底褲未好囉 !又唔係貴, 奶奶成日逛街冇理由唔知丫。 我同老公又唔係崇拜名牌的人,只要"四四正正"就得。但奶奶偏偏買埋一D老土兼低B的圖案衫比我地, 有D我地都照著, 但有D真係.....唉 !

我唔知老公以前著咩底褲, 而家我地係去吉之島on sale 時買,我只知道奶奶3個仔中只有我老公受, 其餘兩個睬佢都傻,奶奶慣了做總指揮, 個個要聽佢order, 接受佢安排, 所以成日 "主觀願望" 要我地咁咁咁, 我老公係最唔出聲果個所以就...

好似上文講, 老公好聲好氣, 點知比人dud 到一面屁, 發咩脾氣丫 ? 兩條褲 0係 邊度買佢心知肚明啦, 如果嫌棄就唔會著, 就唔會出紅疹啦係冇 ??一味先發掣人 !!!仲燒埋我仔果疊。

子爵府

好媽媽勳章

由得你奶奶買啦,最多買左唔著,橫豎都唔係貴

男爵府

我奶奶咪又係一樣﹐成日貪平﹐買平﹐又話要買底褲比我老公。呢d野我一定唔理﹐費事傷感情。買咩我都照單全收﹐最多唔用。至多見她果一刻先用。
不過我最頂唔順我奶奶果重 ‘節儉’。可以買個波籮返黎﹐食唔晒﹐用個惠康袋袋住隻碟就禁就放入雪櫃﹐果碗鹽水無遮無掩就又係放入雪櫃 。。。保鮮紙都慳翻。第二日又拿出黎食﹐食唔晒又照樣放入雪櫃﹐第三日﹐第四日。。。第七日 都係o禁。最利害係果碗鹽水就用足禁多日。應真囉命。最後我老公頂唔順丟左。我個雪櫃無時無刻都有d 一袋袋既 “食物”。我而家已經習慣無必要都唔開個雪櫃﹐費事激氣

大宅

嘩…竟然著底褲都會「皮膚敏感出紅疹」,仲勁過用錯護膚品!!!(呷哂韻添∼) :-P

我奶奶都會買埋D野我地唔係咁鐘意既野(佢通常會叫我地睇過先,不過有時都會冇問我地而買左),我老公個人冇乜所謂,都會照收,而冇用到冇著到既話我奶奶又唔會問我地點解冇用冇著∼
可能我奶奶都已經慣左,因為佢自己都係買勁多野而又未必會用既人…

複式洋房

唔著佢買果D咪得0羅

Don't worry, be happy!! :-P

首頁

尾頁

跳至