嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

洋房

痾牙仔糞是否好像肚痾,請幫忙

BB近一星期都每日痾成4-5次,連半夜瞓覺都痾,請問痾牙仔糞是否這樣,會持續幾耐? 定可能佢係肚痾要睇醫生?佢pet pet都紅哂,好心痛。請幫忙

男爵府

Re: 痾牙仔糞是否好像肚痾,請幫忙

我bb前排都係咁, 講比d老人家聽就話係牙仔屎, 我醫生就話係因為bb吽牙時成日周圍摸, 又咬手, 又咬玩具, 乜都咬/lam, 所以食左d污漕野落肚, 攪到肚痾, 我建議你睇左醫生先.

因為我之前就係聽左d老人家講, 無即刻去睇醫生, 攪到我bb痾左個幾星期先睇, 我肉痛呢. :-( 仲有, 你bb因為比便便刺激到d皮膚, 所以紅左, 我之前買左johnson's cream for diaper rash比佢每次換完片片搽, 好好用, 你都去買支幫bb搽下, 我醫生都話有時候, 如果bb個pat pat紅紅地搽定都無壞呀.

你bb幾大呀??

洋房

我bb九個月啦,都係成日同圍摸,食手指,你BB會唔會痾到唔肯食架? 都係睇醫生好D啦, 成日聽人講話係咁,所以都以為係正常,多謝你

男爵府

我b又唔會唔肯食野喎, 佢同平時一樣架, 不過一見佢pat pat紅晒就好慘呢~ :-( 如果你bb唔肯食野, 就係可能佢真係好唔舒服呀, 快d去睇醫生喇.

洋房

唔該哂你呀,我會帶佢睇醫生

首頁

尾頁

跳至