心聲留言

跳至

首頁

尾頁

大宅

好緊張呀!就黎又派"成績表"喇!

我過幾日又要去健康院喇!阿b又要上磅喇!
因為要打針,但我自己本身已好怕打針,所以要人陪我去,而我老爺/奶奶最鐘意出席呢d"活動"!我好驚bb重得唔多呀!(又俾人話我無奶!!!!!!!!!!!!!!!!!)
見到其他媽咪既bb重得咁好,我好緊張呀!
每次去親健康院,感覺好似以前家長日咁,返學校攞成績表!

男爵府

2019新春慶豚圓

Re: 好緊張呀!就黎又派"成績表"喇!

katrina959,

唔好比自己咁大壓力啦,BB重得多與少唔好睇得咁重啦, 最緊要佢無病無痛就好了。如果到時BB重得不太多時,你咪唔好同奶奶講到咁實數囉,你話姑娘話重得幾好咪算囉,如果佢再問你咁即係重

大宅

ManLam
但係我奶奶成日都怕bb唔夠飽,總知佢覺得扭計就係肚餓,成日覺得佢細粒左,又話我唔夠奶,但又唔鐘意我餵奶粉!
係!佢比起其他奶奶已經算好,但佢地唔知無形中俾左好多壓力我.
你講既方法都好好,我一定會試下~

男爵府

2019新春慶豚圓

如果真係唔夠奶都無計架, 咁要BB飽, 補奶粉都係無辦法之中的辦法啦, 否則你問佢可以點做呀? 唔夠奶都唔係你想架麻, 其實而家D奶粉營養都好高的, 係, 雖然喂人奶係好好, 但唔夠就要補架啦.

諗番起2年前我未生BB前都預備要喂人奶的, 所有道具都0係未生前預備好了, 點知BB唔肯啜, 點迫佢都係唔肯,試

首頁

尾頁

跳至