論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

引用:我工人琴日放假,返黎我地問佢去左邊玩啦,

原帖由 lalafannie 於 14-12-26 發表
我工人琴日放假,返黎我地問佢去左邊玩啦,佢就話係付近church. 工人黎左3個星期,應該識左新朋友。佢話佢 ...
Impossible la she only give u listen lar! If I were u don\'t care n don\'t ask her abt anymore! 你也要小心這個工人阿!

大宅

引用:我唔信囉

原帖由 oldfrog 於 14-12-26 發表
我唔信囉
我都係咁諗

大宅

引用:我個BUN+BUN話,佢朋友D老板比佢地年年回PHI

原帖由 vvchik2005 於 14-12-26 發表
我個BUN BUN話,佢朋友D老板比佢地年年回PHILIP賓嫁.我再廣多次....系..年年呀!年年包埋機票比埋假

大宅

引用:Quote:eewinnie+發表於+14-12-26+22:39+聖

原帖由 方方媽媽 於 14-12-26 發表
係果個post才知,原來咁多僱主都有比錢比工人做聖誕bonus,有個個工人只做了兩個月,都比$1000,另加禮物。 ...
我有俾hkd300,教得囡囡好就有時100,100咁俾。agent教想個工人乖d俾多d錢。野食唔好計較。做野唔好太計較。

子爵府

同佢講,if u want things like that, u better work harder!
老實講,唔信!
不過如果我咁好彩請到個又醒目又對BB好,又為屋企着想既工人,獎賞冇問題。
但係相信呢到極少人遇到。

子爵府

引用:我個BUN+BUN話,佢朋友D老板比佢地年年回PHI

原帖由 vvchik2005 於 14-12-26 發表
我個BUN BUN話,佢朋友D老板比佢地年年回PHILIP賓嫁.我再廣多次....系..年年呀!年年包埋機票比埋假
工人ok的話我都會

公爵府

回覆:係咪真係有咁既老闆

我識有人比 2 星期有paid 大假姐姐返菲過聖誕
而我姐姐就話佢 d fd 假期開工係 400/日, or double pay,我話我只會比 137, (4110*12-360), 你 5 願意就 5 好開工

公爵府

引用:我識有人比 2 星期有paid 大假姐姐返菲過聖

原帖由 yeikaki 於 14-12-27 發表
而我姐姐就話佢 d fd 假期開工係 400/日, or double pay,我 ...
4110*12/360

侯爵府

yeikaki 發表於 14-12-27 11:19
而我姐姐就話佢 d fd 假期開工係 400/日, or double pay,我 ...

Does she means the bar in wanchai? News said each client they get about 400 - 500 HKD.

子爵府

每次放假比150,加埋八達通即700至800元,有乜咁出奇,有人出5000至6000請工人咪更豪。

公爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

我都想我老板咁好 !

侯爵府

回覆:wchan020 的帖子

乜都吾計較,我諗作反都似

複式洋房

回覆:係咪真係有咁既老闆?

真係有eD老闆,我個仔有個同學家比9000請bun bun,所以我eD比市價的就留吾到工人law

侯爵府

回覆:muimui1022 的帖子

我都係跟合約,其實我果個一般,但handle 唔到兩個細BB,所以想多請一個,不過我有時都諗,如果請到一個全能,又家務煑飯洗燙衫湊兩件冇難度,我比六千都好過我要manage 兩個工人同比total 萬幾一個月未計食,用,住同保險機票囉

伯爵府

好媽媽勳章

回覆:係咪真係有咁既老闆?

我都有比。聖誕$500。平時放假$200。新年雙糧。我3個細路無人肯做。我都要氹下姐姐。無辦法。

大宅

如果係好姐姐, 有乜所謂 ! 但可情個個偷懶, 成日玩電話, dirty! 如果一手包辨, 洗下下睇住, 我唔介意比囉!

可惜, 没有最衰, 只有更衰!

伯爵府

引用:Quote:原帖由 方方媽媽 於 14-12-26 發表係

原帖由 wchan020 於 14-12-27 發表
我有俾hkd300,教得囡囡好就有時100,100咁俾。agent教想個工人乖d俾多d錢。野食唔好計較。做野唔好太計較。 ...
咁你工人有冇乖啲?

大宅

引用:Quote:原帖由+wchan020+於+14-12-27+發表我

原帖由 pandaforever 於 14-12-28 發表
咁你工人有冇乖啲?
冇特別乖。冇偷野,有借財仔。對bb好,個人笨d

侯爵府

我信有呢d老闆,因為有D家庭比較難請人,例如2個小朋友或以上,照顧老人家換屎尿呢類家庭,唔對姐姐好D,會無人肯做。

大宅

引用:我信有呢d老闆,因為有D家庭比較難請人,例如

原帖由 yucheung 於 14-12-28 發表
我信有呢d老闆,因為有D家庭比較難請人,例如2個小朋友或以上,照顧老人家換屎尿呢類家庭,唔對姐姐好D,會無人 ...
如果姐姐搞定兩個小朋友。誠實勤力,我唔介意出5,6千請佢

首頁

尾頁

跳至